Mobil Kanser Tarama Tırı KOMEK’te

Mobil Kanser Tarama Tırı KOMEK’te
KOMEK ve ASEM kursiyerlerine ‘Mobil Kanser Tarama Tırı’ ile ücretsiz kanser taramaları gerçekleştiriliyor. ‘Kanser Tarama Tırı’ ile kısa bir süre içerisinde yaklaşık 1.000 kursiyere kanser taraması yapıldığı açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında sağlanan koordinasyon ile KOMEK ( Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu) ve ASEM ( Aile Sanat ve Eğitim Merkezi) kursiyerlerine ‘Mobil Kanser Tarama Tırı’ ile ücretsiz kanser taramaları gerçekleştiriliyor. Kanserle mücadelede önemli bir yer tutan ve en ücra noktalara kadar giderek vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapan ‘Kanser Tarama Tırı’ ile kısa bir süre içerisinde yaklaşık 1.000 kursiyere kanser taraması yapıldığı açıklandı.

3-28.jpg

Kanser ile mücadelenin en etkin yollarından birinin vakaların erken zamanda tespit edilebilmesi olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya merkez ve ilçelerinde kanser taramalarının büyük bir titizlikle yapıldığına dikkati çekti. Gönüllülük esasına dayanan kanser taramalarının ancak katılım oranının yüksek olması durumunda başarıya ulaşabileceğini söyleyen Prof. Dr. Koç, “Vakaların erken zamanda tespit edilerek tedavi başarısının yükseltilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen ''Mobil Kanser Tarama'' aracı ile yoğun çalışma temposu içerisinde kendisine ve sağlığına zaman ayıramayan başta kadınlarımız olmak üzere tüm halkımıza yönelik kanser taramaları gerçekleştirmeye devam ediyoruz”dedi. Konya'nın 31 ilçesinde hızlı bir şekilde kanser taramaları yapmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Koç, “Pandemi nedeni ile biraz arka planda kalan koruyucu sağlık hizmetlerimiz bu dönemde hız kazanacak ve özellikle kanser taramalarında yüksek rakamlara yeniden ulaşacağız.” şeklinde konuşarak vatandaşlardan kanser taramalarını düzenli yaptırmalarını istedi.

1-44.jpg

Konya'nın 31 ilçesinde hizmet sunacak olan mobil kanser tarama tırında her üç kanser (Meme, Rahim Ağzı, Kalın Barsak) taramasının da yapılabildiğini hatırlatan Prof. Dr. Koç, mobil araç içerisinde meme kanseri taraması için mamaografinin yanı sıra rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri taramaları için gerekli ekipmanların bulunduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.