Morgan Stanley:

Morgan Stanley:
"Gelecek 12 ay için küresel durgunluk olasılığı yüzde 30 arttı"- "Küresel ekonomik büyümenin yavaşlaması, güçlü ABD doları, Çin'in devam eden mali politikasıyla ilgili belirsizlikler ve Avrupa'da artan siyasi riskler, dünya genelinde piyasalar için zorluk

NEW YORK (AA) - ABD merkezli finansal hizmet şirketi Morgan Stanley, hazırladığı raporda, küresel durgunluk (resesyon) riskinin arttığını bildirdi.

Morgan Stanley'nin hazırladığı "İlkbahar Küresel Strateji Görünümü" adlı raporda, gelişmekte olan piyasaların ve gelişmiş ülkelerin büyüme hızlarının yavaşladığına dikkat çekildi ve "Gelecek 12 ay için küresel durgunluk olasılığı yüzde 30 arttı" denildi.

Raporda, küresel ekonomik büyümenin yavaşlaması, güçlü ABD doları, Çin'in devam eden mali politikasıyla ilgili belirsizlikler ve Avrupa'da artan siyasi risklerin dünya genelinde piyasalar için zorluklar oluşturduğunun altı çizildi.

Ayrıca, Morgan Stanley, dünya genelindeki önemli ekonomilerin 2016 için büyüme tahminlerini de düşürdü.

Buna göre, bu yıl, ABD'nin yüzde 1,9 yerine yüzde 1,7 büyümesi öngörülürken, Avrupa bölgesinin büyüme tahmini yüzde 1,8'den yüzde 1,5'e, Japonya'nın büyüme projeksiyonu da yüzde 1,2'den yüzde 0,6'ya çekildi. Birleşik Krallık'ın da bu yıl büyüme öngörüsü yüzde 2'den yüzde 1,7'ye indirildi.

Morgan Stanley, dünya genelinde bazı önemli borsa endeksleri için de artış tahminlerini düşürdü. Finansal hizmet şirketi, gelecek 12 ayda, ABD'nin Standard & Poor's 500 endeksinin ortalama 2.175 puan yerine 2.050 puan olacağını öngördüğünü kaydederken, MSCI Europe endeksinin de ortalama 1.500 puan yerine 1.300 puan olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Petrol fiyatları hakkında da tahminde bulunan Morgan Stanley, dünya çapında en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil başına ortalama fiyatının 2017'nin ilk çeyreğinde 25 dolara kadar düşebileceği uyarısında bulundu.

Ayrıca, raporda, küresel petrol piyasasında yüksek arz fazlası ve dünya genelinde ham petrol talebinin düşük olması nedeniyle arz-talep dengesinin en erken 2017 ortasında gerçekleşebileceği yorumunda bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.