Motokros heyecanı Edirne'ye taşınıyor

Motokros heyecanı Edirne'ye taşınıyor
- Edirne'nin Havsa ilçesinde 400 dönümlük arazi üzerine yapılacak motokros pistinde, uluslararası yarışlar düzenlenecek- Otomotiv firmaları için tanıtım alanı, eğitim ve uygulama sahalarının yer alacağı pist, ilçede yaşayan vatandaşları da heyecanlandırdı


EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - GÜRKAN ARDA - Edirne'nin Havsa ilçesinde 400 dönümlük arazi üzerine yapılacak motokros pistinde, uluslararası yarışlar düzenlenecek.

Pistin yatırımını yapan iş adamı ve milli sporcu Nuri Yılmaz ve ekibinin hazırladığı projenin, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği, Havsa Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonunca onaylandığı bildirildi.

Otomotiv firmaları için tanıtım alanı, eğitim ve uygulama sahalarının yer alacağı pist, ilçede yaşayan vatandaşları da heyecanlandırdı.

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistte uluslararası şampiyonaların düzenleneceğini söyledi.

İlçeye yapılacak pistin benzerlerinin Yunanistan'ın Serez kenti ile Türkiye'deki bazı yerlerde de bulunduğunu belirten Tekin, pistin sadece idman ve eğitim amaçlı olmayacağını vurguladı.

Pistin tamamlanmasıyla Avrupa ve Balkan ülkelerinden gelecek çok sayıda sporcuyu ağırlayacaklarını aktaran Tekin, şunları kaydetti:

"Pist, uluslararası standartlar ölçeğinde yapılacak. Bu projede yaklaşık 10 milyon lira yatırım yapılacak. Yalnız ilçeye değil, bölgeye de turizm ve istihdam açısından yarar sağlanacak. Motor sporları, ekonomik açıdan güçlü olanların yapacağı bir spor olduğu için pek tercih edilmiyordu ama ilçemize yapılacak pistin tamamlanmasından sonra burada motor sporlarına yönelik eğitimler de verilecek. Türkiye'ye uluslararası yarışlarda önemli başarılar kazandıran Kenan Sofuoğlu ve diğer milli sporcularımız gibi birçok sporcu yetişecek."

Tekin, ayrıca alanda kurulacak tesiste go-kart araçlarının yarışacağını ve otomotiv firmalarının tanıtım yapabileceğini sözlerine ekledi.


- Yılmaz: "Gençlerin spora yönelmesi, onlara her alanda başarı getirecektir"


İş adamı ve milli sporcu Nuri Yılmaz, ilçeye yapılacak pistin gençleri spora yönelteceğini inandıklarını aktardı.

Sporu uygulamanın yanı sıra izlemenin de güzel bir hobi olduğu dile getiren Yılmaz, "Milli sporcu olarak uzun yıllar motokros yarışlarına katıldım. En son Alpe Adria Şampiyonası'nda ülkemize başarı getirdim. Bizden sonra bunun devamının gelmesi için benzer pistlerin ve spor alanlarının açılması gerekli. Gençlerin spora yönelmesi, onlara her alanda başarı getirecektir." diye konuştu.

Gençlerin spora yönelmesi için elinden geleni yapacağını vurgulayan Yılmaz, pist yapım çalışmalarının eylül ayında başlayacağını ifade etti.

Üniversite öğrencisi Ozan Kömürcü ise Havsa'da sosyal etkinlik açısından seçeneklerinin kısıtlığı olduğunu belirtti.

Pist yapılacak olmasının, üniversite öğrencilerini sevindirdiğini anlatan Kömürcü, "Gerek motor gerek otomobil yarışlarına ilgim var. Bunu televizyondan izlemek yerine pistte tribünden izlemenin zevkini yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Esnaf Haluk Savaştürk, pist yapım haberinin bile kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

İlçede pistin tamamlanmasıyla ekonominin de canlanacağına inandıklarını ifade eden Savaştürk, "Pisti merakla bekliyoruz. Bu tür etkinlikler ve yatırımlar, hem gençlerimizin hem de ülkemizin önünü açar. Balkan ülkeleri, Edirne ve Havsa'ya çok yakın. Bu pistte düzenlenecek yarış ve benzeri etkinlikler, ülkemize, bölgemize ve ilçemize her şekilde katkı sağlar." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.