Muğla'da göçmen kaçakçılığı operasyonu

Muğla'da göçmen kaçakçılığı operasyonu
Marmaris'te yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 36 sığınmacı yakalandı, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı

MUĞLA (AA) - Marmaris ilçesinde Suriye uyruklu 36 sığınmacı ile bu kişilerin yurt dışına geçişlerine aracılık ettiği öne sürülen 6 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığını önlemek amacıyla gerçekleştirilen yol kontrol ve devriye faaliyetleri kapsamında, Turunç Mahallesi Dereözü mevkisinde arama noktasından kaçmaya çalışan yolcu minibüsünün ormanlık alanda kaçakları indirmeye çalıştığını tespit etti.

Ekiplerin araç ve arazide yaptıkları aramada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 36 sığınmacı ile bir organizatör yakalandı.

Kaçaklara kılavuzluk yapan 2 aracın daha bulunduğunu tespit eden jandarma ekipleri, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yürüttükleri koordineli çalışma neticesinde durdurdukları bu araçlardaki 5 kişiyi de gözaltına aldı.

Söz konusu araçlarda yapılan aramada, 15 can yeleği, 14 can simidi, botları şişirmek için kullanılan 4 pompa ele geçirildi. Göçmen kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 3 araca da el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından, "göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.