KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak aday adayı mı olacak?

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak aday adayı mı olacak?
Konya esnafı KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasını istiyor. Farklı birçok odanın başkanı ve esnaf, Karabacak’ın Meclis’te doğrudan esnafı temsil edecek olan ilk isim olmasını arzu ediyor

Seçime iki aydan daha az bir süre kala farklı siyasi partilerden milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan isimlerin sayısı da günden güne artıyor. Kamuda görevli olanların milletvekili aday adayı olması için görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Bugün son bulacağı belirtilen aday adaylığı süreci de önümüzdeki haftaya kadar uzatıldı.

Diğer yandan topluma mâl olmuş, sivil toplumda, esnaf teşkilatlarında ve odalarda başkanlık görevi yürüten bazı isimlerin de milletvekili aday adayı olacağı yönünde toplumda bir algı oluştu.

Özellikle esnaf kesimi bu dönem Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak’ın AK Parti’den Konya Milletvekili aday adayı olmasını istiyor. Çeşitli odaların başkanları, üst düzey yöneticileri ve esnaf kesimi Muharrem Karabacak’ın aday adayı olması için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

"MECLİS'TE ESNAFI TEMSİL ETSİN"

Esnaflar, “Siyasetin omurgası olan, her dönem belirleyici bir rol üstlenen Konya’da bugüne kadar doğrudan esnafı temsil eden bir isim Meclis’e gönderilmemişti. Bir ilke imza atılmasını ve Konya esnafının ortak bir kanaatle fikir birliğine vardığı KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasını ve Meclis’te de esnafı temsil edecek bir ismin varlığını önemsiyor ve istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya esnafının oluşturmaya çalıştığı kamuoyu karşısında sessizliğini koruyan Muharrem Karabacak’ın ise nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum