Muhsin Yazıcıoğlu için Ankara'ya yürüyecek

Muhsin Yazıcıoğlu için Ankara'ya yürüyecek
Yerel Hak-Sen Sivas İl Başkanı ve eski BBP Merkez İlçe Başkanı Çayır, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Sivas'tan Ankara'ya yürüyüş başlattı

SİVAS (AA) - Yerel Hak-Sen Sivas İl Başkanı ve eski BBP Merkez İlçe Başkanı Nuri Çayır, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Sivas'tan Ankara'ya "Adalet İstiyoruz" adlı yürüyüş başlattı.

Cumhuriyet Meydanı'nda basına açıklama yapan Çayır, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatındaki yerini kelimelerle anlatamayacağını belirtti.

Gençliğinde onun fikirleriyle tanıştığını, duruşunu ve tavrını örnek aldığını ifade eden Çayır, Yazıcıoğlu'nun suikasta uğradığını savundu. Çayır, "Bundan dolayı bu kutlu günde, Türklerin bayramında, Sivas'tan Ankara'ya Muhsin Başkan ve şehitlerimiz için 'Adalet İstiyoruz' adlı yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüş temsili olsa da büyük bir kararlılığa, sessizliğe meşale olacaktır." diye konuştu.

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği olayın bir an evvel aydınlatılmasını isteyen Çayır, "Amacım farkındalık yaratmaktır, hiçbir siyasi amacım yoktur." dedi.

Eyleminin bir kısmını yürüyerek, bir kısmını araçla yapacağını belirten Çayır, açıklamasının ardından sırtına taktığı Türk Bayrağı ve elinde 'Muhsin Başkan için adalet istiyoruz' yazılı döviz ile Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.