Mühürsüz reçeteye ilaç yok

Mühürsüz reçeteye ilaç yok
Sosyal Güvenlik Kurumu, 15 Ekim itibariyle yazılan kağıt reçetelere başhekim tarafından onaylanması şartı getirdi. Onay olmayan kağıt reçeteleri eczaneler kabul edip işlem yapamıyor.

Dilhan Türker'in Haberi

Sosyal Güvenlik Kurumu, 15 Ekim itibariyle yazılan kağıt reçetelere başhekim tarafından onaylanması şartı getirdi. Onay olmayan kağıt reçeteleri eczaneler kabul edip işlem yapamıyor. Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, yaptığı açıklamada vatandaşları kağıt reçetelerin başhekimlikler tarafından onaylanması konusunda uyarmıştı. 

“HASTALAR MAĞDUR”

Eczacılar hastalara kağıt reçetelerinde başhekimlik onayı ve mührü olmadığı için ilaç veremiyorlar. Bu sebeple hastaları hastaneye geri gönderiyorlar. Bu durumla alakalı sıkıntılarını dile getiren Eczacı Arif Kazım Taşkapu, “Hasta yazdırdığı kağıt reçete ile eczanelerimize geldiğinde reçetelerinde başhekimlik onayı ve mührü olmadığı için ilaç veremiyoruz ve hastayı geri göndermek durumunda kalıyoruz. Hasta git gel yaptığı için mağdur oluyor bizde eczacılar olarak mağduruz. Eğer kısa sürede halledilirse sıkıntı oluşmaz” dedi.

“SİSTEM ARIZALANDIĞINDA SORUN BÜYÜK”

Eczacıların mühürsüz reçeteye ilaç verdiği zaman SGK tarafından ceza yazılacağını belirten Eczacı Hülya Özsümen Tuğyan ise, “SGK tarafından getirilen bu uygulama nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz gelen hastaları mühür yaptırmaları için geri gönderiyoruz. Hastane bize yakın ama uzak hastanelerden gelen hastalar büyük sıkıntı yaşayacak” ifadelerini kullandı. Hastaların mağdur olduğunu vurgulayan Tuğyan şunları söyledi; “Doktorlar bu sıkıntılar yaşanmasın diye e- reçete kullanımını arttırmış biz de böylelikle hastaları geri göndermek zorunda kalmayız. Ama sistem arıza yaptığında onaysız reçeteyle gelen hasta hastaneden çıkıp eczaneye gelecek bu hasta yaşlı belki zor yürüyor yanında iki üç kişi destek oluyor. Biz bu hastayı mecburen bir daha yollayacağız bir daha sıraya girecek yani büyük bir sorun yaşayacaklar. Mühürsüz ilaç verdiğimiz zaman SGK bize ceza yazacak.” 

img_2486-001.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.