Mülakat yok, yazılı yok! 50 puanla 4501 kamu personeli alınacak (İşte başvuru kılavuzu)

Mülakat yok, yazılı yok! 50 puanla 4501 kamu personeli alınacak (İşte başvuru kılavuzu)
 Muhabir
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından beklenen personel alım ilanı yayımlandı. Buna göre 2023 yılı sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi ile destek personeli olarak görevlendirilmek üzere 4501 personel alınacak. Detaylar haberimizde

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre bakanlık bünyesinde koruma ve güvenlik görevlisi ile destek personeli alanında sözleşmeli olarak merkez ve taşra teşkilat birimlerinde istihdam edilmek üzere koruma ve güvenlik görevlisi ile destek personeli alımı gerçekleştirilecek.

MÜLAKAT YOK, YAZILI YOK, SADECE KPSS PUANI İLE ATAMA YAPILACAK

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonları için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin B fıkrasına göre yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 2022 yılı KPSS B grubu KPSS P93 puanı esas alınarak 3622 koruma ve Güvenlik Görevlisi ve KPSS P94 puanı esas alınarak 879 Destek Personeli alımı yapılacağı ifade edildi.

ekran-alintisibu.jpg

  • KİMLER BAŞVURABİLECEK?

28 Ağustos Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan başvurular 6 Eylül Çarşamba gününe kadar devam edecek. Adaylardan başvurunun son günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmaları şartı aranacak. 2022 KPSS’den belirtilen puan türünde en az 50 puan alanlar başvuru yapabilecek. Tercih edilecek pozisyon için yukarıdaki tabloda ve özel şartlar başlığı altında aranan nitelikleri taşıyor olma şartı aranacak. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu olmayan, tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmayan ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanan herkes başvuru yapabilecek.

  • BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

Adaylar başvurularını, 28 Ağustos 2023 (00.00) – 06 Eylül 2023 (17.00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapacak. Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapılmayan, posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan ve bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecek.

  • BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adayların başvuru yapılan pozisyon için istenilen aşağıda belirtilen belgeleri (çift taraflı belgeler önlü ve arkalı olarak) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

1) Yurt içi ve yurt dışı Yükseköğretim kurumlarından mezun olup denkliğe sahip olan adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi,

2) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurdukları ile ilgili önceki kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesi.

3) Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna müracaat edecek adaylar için ayrıca;

a) Geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartı,

b) Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18’inci maddesinde belirtilen ve 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık kurulu raporu.

4) Destek Personeli (Bakım – Onarım)(Elektrik Tesisatçısı) pozisyonuna müracaat edecek adaylar için ayrıca;

a) Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olduğunu gösterir diploma veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Elektrik Tesisatçısı (En az seviye 3) sertifikası ya da Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluştan alınmış Elektrik Tesisatçısı (En az seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi.

5) Destek Personeli (Bakım – Onarım)(Sıhhi Tesisatçı) pozisyonuna müracaat edecek adaylar için ayrıca;

Ek-2

4 - a) Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olduğunu gösterir diploma veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Sıhhi Tesisatçı (En az seviye 3) sertifikası ya da Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluştan alınmış Sıhhi Tesisatçı (En az seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi.

6) Destek Personeli (Bakım – Onarım)(İklimlendirme Personeli) pozisyonuna müracaat edecek adaylar için ayrıca;

a) Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olduğunu gösterir diploma veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Katı, Sıvı, Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi sertifikası.

7) Destek Personeli (Bakım – Onarım)(Havuz Suyu Operatörü) pozisyonuna müracaat edecek adaylar için ayrıca;

a) Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Havuz Suyu Operatörlüğü sertifikası.

ekran-alintisi34.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.