Mursi'nin yargılanması

Mursi'nin yargılanması
Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin "Katar adına casusluk" iddiasıyla yargılandığı dava ertelendi

KAHİRE (AA) - Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'nin "Katar adına casusluk yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire’nin doğusundaki Polis Akademisi'nde yapılan duruşmada, Kahire Ceza Mahkemesi tanık sıfatıyla Cumhuriyet Muhafızları Keşif Şubesi Başkanı Tuğgeneral Vail Nedim’i dinledi.

Duruşmada, tanıklardan birinin, eski Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casim’in “sanıklar için paralar hazırladığını ve onlarla anlaşmalar yaptığını” ileri sürmesi üzere, davada sanıklardan birinin avukatı Muhammet el-Cundi’nin söz konusu kişinin “şüpheli” sıfatıyla davaya eklenmesini talep ettiği belirtildi.

Mısır’daki casusluk davaları tarihinde sadece tek tarafa dava açıldığının görülmediğini söyleyen Cundi'nin, tanığın iddialarına ilişkin belgelerin asıllarını istediği de kaydedildi.

Mahkeme, 3 sanıkla ilgili adli tıp raporunun hızlandırılmasını talep ederek, davada 6’ncı sanığın savunmasının tamamlanması için duruşmayı 20 Mart’a erteledi.

Kahire Ceza Mahkemesi dün, Mursi ile 10 sanığın yargılandığı davayı Mursi'nin duruşmaya katılamaması nedeniyle bugüne ertelemişti.

Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan Mursi ile darbe karşıtı 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında "ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.

Kamuoyunda "büyük casusluk" olarak bilinen davada 25 yıl, "İttihadiye olayları" davasında 20 yıl hapis, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırılan Mursi'nin, "yargıya hakaret" ve "Katar adına casusluk" davalarındaki yargılanma süreci ise devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.