MÜSİAD Konya'da Karbon Nötr Belgelendirme toplantısı

MÜSİAD Konya'da  Karbon Nötr Belgelendirme toplantısı
MÜSİAD Konya Şubesi’nin girişimiyle, Karbon Nötr Belgelendirme şirketi kuruldu.

MÜSİAD KARBON NÖTR BELGELENDİRME ŞİRKETİ KURULDU

MÜSİAD Konya Şubesi’nin girişimiyle, Karbon Nötr Belgelendirme şirketi kuruldu. Üyelerin yoğun talepleriyle kurulan şirketin hissedarları belirlendi ve oranlar dağıtıldı. Şirketin hayırlı olmasını dileyen Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, ‘Projemizin çok kısa zamanda önemli işler yapacağına inanıyorum’ dedi.

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Karbon Nötr Belgelendirme şirket kurulumu ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, yönetim kurulu ve şube üyeleri ile birlikte yoğun bir destek ve katılımla gerçekleşti. Model bir Şube olan MÜSİAD Konya, Model bir proje olan Karbon Nötr Belgelendirme firmasını kurdu.

e.jpg

ULUSAL DÜZEYDE İLKLERE İMZA ATAN MODEL ŞUBE

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Konya’mızın gelişimine katkı sağlayacak her türlü ulusal değerde projeleri geliştirmeye devam edeceğiz. Her türlü iş birlikleri ve güç birliktelikleri oluşturup Konya’mızın ve sanayimizin gelişimini artırılarak sürdürülebilir hizmet etme misyonu ile ‘Birlikte Konya’ olarak, Konya’ya değer katacak her projenin arkasında olacağımızı ve yeni projeler üretmeye devam edeceğimizi huzurlarınızda bir kez daha tekrarlıyorum. Bugün burada Karbon Nötr Belgelendirme şirketinin kurulumu için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Siz değerli üyelerimizin yoğun ilgi ve taleplerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Ulusal bir değere sahip olan bu belgelendirme şirketimiz, teveccühlerinizin karşılığını ziyadesiyle gösterecek. MÜSİAD Konya üyelerine ilkleri yaşatmanın gururu ve sevincini yaşatacaktır. Konya, Avrupa’nın ilk karbon nötr şehri olma yolunda hızla ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.

a.jpg

‘HEDEFLERİNE KISA ZAMANDA ULAŞACAĞINA İNANIYORUZ’

Başkan Hilmi Kağnıcı, “Ulusal düzeyde olan bu projemizde çözüm ortakları olacak olan iş birliği ve güç birliği anlamımda daha da geliştirilebilir olması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, Konya Ticaret Odamız, Sanayi Odamız gibi kurumlarla dirsek temaslarında bulunacağız. Bu belgelendirme şirketimizi hedeflerine kısa zamanda ulaştıracağımıza canı gönülden inanıyorum. Adından çokça bahsettirecek olan bu projemiz üyelerimizin paydaşlığı ile ülkemiz adına örnek bir proje olacaktır” diye konuştu.

AVRUPA’NIN İLK KARBON NÖTR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca, “Karbon Nötr Belgelendirme Şirketi adını verdiğimiz girişimimiz, tabana yayılmış biçimde bir çok MÜSİAD üyesi iş adamının ortak olarak, Konya’nın 2042 yılına gelindiğinde Avrupa’nın ilk Karbon Nötr şehri olmasını kendine vizyon edinmiştir. Bu doğrultuda başta ihracatçı firmalarımızın karbon ve su ayak izlerinin ölçümlenerek, sertifikalandırılması bu amaçla eğitim, danışmanlık, sertifikalandırma ve ölçüm hizmetleri verilmesini amaçlamaktadır. Bu hizmetleri, uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, şehrimizin konuya hızlıca adapte olmasını sağlayacak halde sunmayı hedeflemektedir” dedi.

b.jpg

KONYA, KARBON NÖTR İLE KALKINACAK

İsmail Hakkı Karaca, “Şehirlerin karbon nötre dönüşümünde en önemli sektörler; elektrik üretimi, ulaşım ve lojistik, sanayi tesisleri ve konut ve ofis binalarını içeren gruptur. Bu faaliyetlerimizle birlikte hızlı biçimde şehrimiz için özellikle yap işlet devret usulü ile yenilenebilir enerji yatırımları yapıp, şehrimizde bir elektrikli araç kiralama ve işletme platformunu devreye alacağız. Ayrıca kısa sürede şehrimizde karbon nötr sanayi bölgeleri ve karbon nötr kasabalar geliştirmeyi hedefliyoruz ki vizyonumuzu gerçekleştirebilelim. Büyükşehir belediyemiz, oda ve borsalarımız ile üniversitelerimizle işbirliği içinde şehrimizi kısa sürede bu yönde kalkındırmayı hedefliyoruz. Haziran ayından itibaren tüm faaliyetlerimizi teknik ekibimizle birlikte hızlıca devreye alıp, çalışmalarımıza başlamış olacağız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca, hissedarların soru ve taleplerini cevaplandırdı.

d.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.