Musiki, Geleneksel ve Çağdaş Sanatlar Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Çalıştayı'nın Açılışı Yapıldı

Musiki, Geleneksel ve Çağdaş Sanatlar Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Çalıştayı'nın Açılışı Yapıldı
Program Çeşitliliği Kapsamında Hafızlık Pekiştirme, Musiki, Geleneksel ve Çağdaş Sanatlar Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Çalıştayı'nın açılışı, Selçuklu Mustafa Büyük Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 18-19 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacak olan 'Program Çeşitliliği Kapsamında Hafızlık Pekiştirme, Musiki, Geleneksel ve Çağdaş Sanatlar Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Çalıştayı'nın açılışı, Selçuklu Mustafa Büyük Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İmam Hatip Liseleri’nin çalışmalarını genel olarak tanıtan bir sinevizyon gösterisi izlendi.

Hayırsever Mustafa Kaplan'ın İmam Hatip Okulları’nın önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul da bir konuşma yaptı. Bünyesinde özel programlar uygulayan okulların sayıları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

5-5.jpg

Daha sonra kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de bu önemli çalıştaya ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'a teşekkür etti. Hafızlık programı uygulanan okulların öğrencilere çok yönlü katkılar sunduğunu belirterek bu okullara verilen emeklerin ve sunulan katkıların asla boşa gitmeyeceğini ifade etti.

2-7.jpg

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’da hafız öğrencilerinin İlahiyat Fakültelerine yönlendirilmelerinin önemine değinerek bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasının önemine vurgu yaptı. Mehmet Akif'in 'Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı/Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı' şiirine de değinen Yılmaz, bilimi ve sanatı bilen aynı zamanda tefsir de yapabilecek gençlerin yetişeceğini olan inancını ifade etti. 2 gün sürecek bu çalıştayın hayırlı olması temennisinde bulundu.

1-kapak-2.jpg

8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.