Müslüman Amerika' lılar Obama' nın güvencesi.

Müslüman Amerika' lılar Obama' nın güvencesi.
Obama: " Avrupa’ ya göre bizim belki de büyük bir avantajımız Müslüman nüfusumuzun kendilerini Amerikalı olarak hissetmeleri "

Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron, Oval Ofis'te yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı 

Obama, " Avrupa’ya göre bizim belki de büyük bir avantajımız Müslüman nüfusumuzun kendilerini Amerikalı olarak hissetmeleri. Geleneğimizde olan göçmenlik ve özümseme süreci belki de bizim en büyük gücümüz " dedi. 

Basın toplantısında, aşırılık yanlılarıyla mücadeleden söz ederken, Cameron’un "İslami aşırılık yanlısı teröristler" ifadesini kullanması, Obama’nın ise "İslam" kelimesini kullanmayıp " aşırılık yanlısı terörizm " ifadesini tercih etmesi dikkati çekti.   

Görüşmelerinin büyük bölümünde terörizm tehdidini ele aldıklarını belirten Obama, bu sorunun sadece istihbarat ve askeri güçlerle çözülemeyeceğini, özellikle gençlerin terörizme katılmasını önleyecek stratejilerle, güvenlik güçleriyle yerel toplumların iletişimin geliştirilmesi konularına eğilinmesinin önemine işaret etti. 

Törer örgütü IŞİD ile mücadele konusunda da Obama, Cameron ile Irak güçlerinin eğitiminin hızlandırılması noktasında mutabık kaldıklarını bildirdi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.