Muş'ta çocuklara kayak eğitimi

Muş'ta çocuklara kayak eğitimi
Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kartal: "Köydeki çocuklar yıllarca kaymak için kullandıkları, hortum, bidon ve kornişi bir tarafa bırakıp, kendilerine verilen kayak takımı ve malzemelerle kayak pistinde eğitim alma olanağı buldu"

MUŞ (AA) - Muş il merkezine bağlı Güzeltepe köyünde yaşayan çocuklara, kayak eğitimi verildi.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal yaptığı açıklamada, Güzeltepe köyünde daha önce tespit edilen ve yaşları 7 ile 14 arasında değişen 70 çocuğa lisans çıkararak, kayak eğitimi verdiklerini söyledi.

Kartal, "Çocuklar yıllarca kaymak için kullandıkları, hortum, bidon ve kornişi bir tarafa bırakıp, kendilerine verilen kayak takımı ve malzemelerle kayak pistinde eğitim alma olanağı buldu." dedi.

Köyleri kayak merkezine yakın olduğu için, korniş, hortum ve bidonlarla gelerek kayak yapan çocukları gözlemledikten sonra harekete geçtiklerini belirten Kartal, bu çocukları Güzeltepe Gençlik Spor Kayak Kulübü adı altında bir araya getirdiklerini ve antrenör Şeref Erdoğan denetiminde kayak yapmalarını sağladıklarını kaydetti.

Erdoğan ise şunları kaydetti:

"Köyde yeteneği olan bu çocuklara, kayak öğretmeye karar verdik. Burada profesyonel bir eğitim aldılar. Çocuklarımız çok başarılı. Çünkü il merkezindeki çocuklara göre köydeki çocukların kas yapıları daha gelişmiş ve sağlam bir vücuda sahipler. Bunun dışında kayak merkezinde kayak yapmaları bu çocuklara avantaj sağladı. İleride Türkiye'nin en büyük pistlerinde kayabilirler."

Kayak kursuna katılan İlhan Sönmez de köylerinde kayak takımı kurulmadan önce arkadaşlarıyla hortum ve korniş kullanarak kaydığını, artık kayak takımıyla kaymayı öğrendiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.