Mustafa Kavuş, Meram tarihinde bir ilke imza atacak

Mustafa Kavuş, Meram tarihinde bir ilke imza atacak
 Muhabir
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçe tarihinde bir ilke imza atıyor.

31 Mart'ta 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Meram Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Kavuş ilçe tarihinde bir ilke imza atacak.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Meram Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kavuş, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmesiyle, ilçe tarihinde bir ilke de aday oldu.

Mustafa Kavuş, 31 Mart'ta seçildiği takdirde Meram'da AK Parti'den üst üste 2 dönem başkanlık yapan ilk isim olmaya giden kapıyı aralayacak. Dönemini tamamladığı durumda ise adını Meram tarihine yazdıracak.

untitled-1.jpg

MERAM'IN 7. BAŞKANI

Mustafa Kavuş'tan önce, 1'i kadın, 6 farklı ismin başkanlık yaptığı Meram'da, AK Parti'den üst üste 2 dönem aday gösterilen ve başkanlık yapan bir isim olmadı.

mustafakavus.jpg

MUSTAFA KAVUŞ KİMDİR?

04 Temmuz 1974'te Konya'da doğan Mustafa Kavuş öğrenim hayatına Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu'nda başladı. Orta ve lise öğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan Kavuş, 1995 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi aldı.

Mustafa Kavuş, eğitim hayatının yanı sıra küçük yaştan itibaren iş hayatı tecrübesi kazanmaya çalıştı. Tekstil, yayınevi ve gıda sektörlerinde işletmecilik ve yöneticilik yaptı.


Tüm bu çalışmalarının yanında siyasete de ilgi duyan Mustafa Kavuş, AK Parti ile başladığı siyasi yaşamında 2001-2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptı. Siyasi tecrübesini 2003-2005 yıllarında İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdüren Kavuş, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.

2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığına getirilen Kavuş, 2006’da Teftiş Kurulu Müfettişliği’ne atandı. 2009 yılında getirildiği Teftiş Kurulu Başkanlığını 2018 yılına kadar sürdürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görev yapmakta iken aday adaylığı başvurusu için istifa etti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Meram Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kavuş evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.