Mustafa Kavuş'tan Sözcü'ye sert tepki

Mustafa Kavuş'tan Sözcü'ye sert tepki
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "AKP’li başkanın barınma sözü verdiği depremzede sokakta kaldı" haberlerine sert tepki gösterdi

Kızılören Mahallesi merkezli meydana gelen depremin ardından beraberinde AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman ile birlikte deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunan Meram Belediye başkanı Mustafa Kavuş, can kaybının yaşanmamasının teselli olduğunu ve yaraların beraber sarılacağını söylemişti.

SÖZCÜ: AKP’Lİ BAŞKANIN BARINMA SÖZÜ VERDİĞİ DEPREMZEDE SOKAKTA KALDI

AK Parti ve Erdoğan karşıtlığıyla bilinen Sözcü gazetesi, bugün internet sitesinde bir haber yaptı.

Haberde, "Konya’da 2 günce meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından AKP’li Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Kızılören Mahalles’inde evi yıkılan Zeynep ve Mehmet Karabayık ile görüşmüş belediye olarak mağduriyetlerinin giderileceğini ve kendilerini misafir edeceklerini açıklamıştı. AKP’li başkanın barınma ihtiyacını karşılayacaklarını söylediği Zeynep Karabıyık, komşularında kaldıklarını belirterek, “Devlet bir çadır kuracak. Sokakta kaldık” diyerek sitemde bulundu." ifadelerine yer verildi.sdsdsd.jpg

TOZOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA YER VERİLDİ

Haberde İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu'nun sözlerine yer verilerek şöyle denildi: "Depremzedelerle yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “Pazartesi akşamı meydana gelen depremde evi yıkılan vatandaşlarımız komşularının evinde kalıyor. Ne kadar süre komşularında kalacakları hakkında fikirleri yok. Kendilerine bir alan tahsis edilmemiş. Düşünün ki sadece bir ev yıkıldı. Belediye en kısa zamanda geçici barınma için çözüm bulmalı, evlerinin bulunduğu alana yeni bir ev yapılması için harekete geçilmeli” dedi."

Öte yandan aynı haberi bazı internet sitelerinin de alıntıladığı görüldü.

untitled-1.jpg

BAŞKAN KAVUŞ'TAN SÖZCÜ'YE SERT TEPKİ: YALAN VE İFTİRALARIYLA ÜNLENEN BİR BASIN KURULUŞU

aw462263-07.jpg

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Sözcü'ye sert tepki gösterdi. Kavuş açıklamasında “Bugün, haberlerindeki yalan ve iftiralarıyla ünlenen bir basın kuruluşunun internet sitesinde çıkan “AKP’li başkanın barınma sözü verdiği depremzede sokakta kaldı” başlıklı haberi üzülerek takip ettim. Üzüntümün sebebi, acı bir afet olayından yalan bilgilerle siyasi malzeme çıkarılması oldu. Depremzede hemşehrilerimizin acısı üzerinden bu tür ahlaksızca bir iftiraya imza atabilecek kadar çamura battıkları bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu" dedi.

fd2h45gxiaukwlc-1.jpgfd2h45gxiaukwlc-1-001.jpgfd2h45gxiaukwlc-1.jpg

İYİ PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN TOZOĞLU'NA "FİGÜRAN" TEPKİSİ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, açıklamasında isim vermeden İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu'na da tepki gösterdi. Kavuş, "Acının yaşandığı deprem bölgesinde kirli siyasetlerini konu alarak çevirdikleri filmin figüranının bir partinin il başkanı olması ise gerçekten korkunç bir durum.” ifadelerini kullandı.

fd694r0x0aykgkp.jpg

fd695vqwqaeo0es.jpg

fd6959gwqaazif0-1.jpg

DEPREMZEDE KADIN: BAŞKAN BANA 'KENDİ EVİMDE MİSAFİR EDEYİM' DEDİ

Meram Belediye başkanı Mustafa Kavuş, Kızılören Mahallesi'nde evi zarar gören Zeynep Karabıyık'la yapılan görüşmeye ilişkin videoyu da yayımladı.

Videoda Zeynep Karabıyık, "Daha ben evimden çıkmadan Başkanımız Mustafa Kavuş anında geldi. Allah razı olsun. 'Gel evime götüreyim yengem, evimde misafir edeyim' dedi. Vallaha öyle dedi, aklı çıktı adamın. Ben de ne Konya'ya giderim ne de çadıra giderim, kendi çocuğumun evinde kalırım dedim. 2-3 gündür çocuğumun yayladaki evinde kalıyorum. Hiçbir ihtiyacımız yok." ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.