Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu
Irak ordu güçleri, Musul Havaalanı'na komşu Dicle Nehri'nin doğu yakasında kontrolü sağladı

MUSUL (AA) - Irak ordu güçlerinin, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında, Musul Havaalanı'na komşu Dicle Nehri'nin doğu yakasında kontrolü sağladığı bildirildi.

Binbaşı Abdusselam el-Ceburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu güçlerinin Dicle Nehri yakınındaki Yarmaca semtine saldırı düzenlediğini söyledi.

Semtin teröristlerden temizlendiğini aktaran Ceburi, askerlerin böylece nehrin doğu yakasında kontrolü sağladığını ifade etti.

Ayrıca, Terörle Mücadele Biriminin Musul'un doğusundaki El-Faysaliye ve El-Kifaat semtlerinden bin 200 sivili tahliye ettiği bildirildi.

Bu semtlerin DEAŞ'tan yeni temizlenmesi nedeniyle askeri bölge kabul edilmesi ve terör örgütünün muhtemel bombalı saldırılarından korumak için sivillerin güvenli bölgelere götürüldüğü kaydedildi.

Irak güvenlik güçleri, DEAŞ'a yönelik operasyonun başladığı 17 Ekim 2016'dan bu yana kentin doğu bölgesinde ilerleme kaydetti ancak batısında ise henüz bir operasyon başlatmadı.

Güvenlik kaynakları, kentin doğusunda yer alan mahallelerin yarısından fazlasının DEAŞ'tan kurtarıldığını belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.