Müzeler Günü’nde iki sergi açıldı

Müzeler Günü’nde iki sergi açıldı
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Etnoğrafya Müzesi'nde “Geçmişten Günümüze Yansımalar” sergisi ziyarete açıldı.

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada "18 Mayıs Müzeler Günü", "Müzelerin Gücü" temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Cumhuriyetin en erken kurulan müzelerinden olan Konya Müze Müdürlüğüne bağlı birçok taşınır kültür varlığının korunduğu-sergilendiği 6 müze bulunuyor. Bu müzelerde 60 bin üzerinde envanterlik eser, bir o kadar da etütlük eser bulunurken müzeler Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaretçilerini bekliyor.

muzeler.jpeg

İKİ SERGİ AÇILDI

Müzeler günü kapsamında, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Etnoğrafya Müzesi'nde Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Geçmişten Günümüze Yansımalar” sergisi ziyarete açıldı. Karatay Çini Eserler Müzesinde restorasyonları tamamlanan bölümler ziyarete açıldı. Müzede ve Mahmut Akok’un “Bir Arkeologun Çiziminden Toplum Belleğine Arşiv” sergisi de ziyarete açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.