Myanmar'da Budistler Müslümanların etkinliğini engelledi

Myanmar'da Budistler Müslümanların etkinliğini engelledi
Yangon kentinde aralarında rahiplerin de bulunduğu milliyetçi Budistler, Müslümanların düzenlediği dini etkinliğe otoritelerin izni olmadığını öne sürerek engel oldu

YANGON (AA) - Myanmar'ın Yangon kentinde milliyetçi Budistler, Müslümanların düzenlediği bir dini töreni engelledi.

Yangon'un Botataung ilçesinde aralarında rahiplerin de olduğu milliyetçi Budistler, yerel otoritelerin izni olmadan düzenlendiğini öne sürdükleri Müslümanların dini töreninin sona ermesine neden oldu. Olay yerine onlarca polis sevk edildi.

Emniyet yetkililerinden Tun Tin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milliyetçilerin iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tun Tin, "Onlara yetkililerin dini tören için izni çoktan verdiğini izah ettik. Daha sonra etkinliği gözlemlemek istediler, biz de Müslümanlarla görüştükten sonra 5 kişiye izin verdik." ifadelerini kullandı.

Botataung'da yaşayan Müslümanlardan Thein Nyunt, töreni gözlemleyen Budist rahiplerin kendilerine saldırarak, şiddet olayı planlamakla suçladığını söyledi. Thein Nyunt, "Sadece dini bir olayı kutluyorduk. Bu çok saçma. Bize kendimizi kötü hissettirdiler. Ülkemizi seviyoruz ve asla böyle saçma bir şey yapmayız." dedi.

Etkinliğe katılan diğer Müslümanlar da bazı Budistlerin kendilerine kötü davrandığı belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.