Nabi Avcı'dan Davutoğlu'na 'Sayın Bakanım' Gafı

Nabi Avcı'dan Davutoğlu'na 'Sayın Bakanım' Gafı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Bakanlık'taki basın toplantısı sırasından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Sayın Bakanımız" deyince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan brifing aldı. Toplantıda, Başbakan Davutoğlu'na, eğitimle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin sunum yapıldı. Basına kapalı gerçekleşen bilgilendirme toplantısı, yaklaşık 2 saat sürdü. Brifingin ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Bakanlık'taki basın toplantısı sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Sayın Bakanımız" deyince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Başbakan, Milli Eğitim Bakanlığı'nda çocuklar tarafından karşılandı.

DİN DERSİ AÇIKLAMASI

Toplantı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gazetecilerin karşısına çıktı. Davutoğlu okullarda verilen din kültürü ve ahlak bilgisi dersine ilişkin "Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bütün dinleri anlatacak şekilde veriliyor. Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor. Şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

KÜRTÇE EĞİTİM GERİLİMİ

'Kürtçe eğitim gerilimiyle ilgili sorulara cevap veren Davutoğlu, "Kürtçe bizim dillerimizden biridir. Türkçe resmi dildir ama bu ülkede kullanılan diğer dillerde azizdir. Muhabbetle konuşulduğunda her dil güzeldir. Bu konuda devrimsel adımlar yaptık. Kürtçe öğretmenler görevlendirilecek. Biz bu adımları atarken bazı çevrelerin bu adımları onların zoruyla atıyormuşuz gibi psikolojik bir harp yaratması kabul edilemez. Eğer İstanbul'da ya da Konya'da biri İmam hatip açıp üstüne de yazıyorum ben burada kendime göre eğitim yapacağım deseydi o da kapatılırdı. Kamu düzeni esastır. Okul açmanın bir prosedürü var. Herkesin sorumluluk içinde davranması lazım. Kamu düzenini bozan bir dayatmayı kabul edemeyiz. Okullara yapılan saldırılar terördür." dedi.

BAKAN GAF YAPTI, BAŞBAKAN TESELLİ ETTİ

Toplantı sonrası ise ilginç anlar yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sözleri Ahmet Davutoğlu'nu güldürdü. Nabi Avcı, Başbakan'a vereceği hediyeyi unutunca Davutoğlu, "Aaa bir hediyeniz vardı" diye hatırlatma yaptı. Bunun üzerine Nabi Avcı, "Sayın bakanımıza" dedi ve kısa bir tereddütten sonra "Sayın Başbakanımıza" diyerek düzeltti. Davutoğlu'nun gülerek karşılık vermesi üzerine kollarını iki yana açan Nabi Avcı'yı Davutoğlu teselli etti. Davutoğlu, "Hem Başbakan hem bakan içinde bakan var" dedi. Gülümseten durumun ardından Avcı Milli Eğitim Bakanlığının rozeti haline gelen kalemi Davutoğlu'na hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.