NATO, AB ve Almanya saldırıyı kınadı

NATO, AB ve Almanya saldırıyı kınadı
NATO, AB ve Almanya saldırıyı kınadı

NATO ve Avrupa Birliği, Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı kınadı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yazılı açıklamasında, saldırıyı şiddetle kınadı ve "Bu barbarca bir eylemdir ve basın özgürlüğüne korkunç bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, NATO'nun Fransa ile tam dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, "Tüm müttefikler terörle mücadelede omuz omuzadır. Hangi tür ve tezahürde olursa olsun terörizm asla meşruiyet ve müsamaha göremez" dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de saldırıyı kınayarak, "bu barbarlığın tüm insanlığı ve Avrupalıları hedef aldığını" bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise saldırıdan dolayı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a taziye mesajı gönderdi. Merkel mesajında, Paris’teki dergiye yapılan "haince saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini" ifade etti. Merkel, Fransız halkına ve Cumhurbaşkanı Hollande’a acılı oldukları bu saatlerde Alman halkının taziyesini ve kişisel olarak kendisinin bu acıyı paylaştığını iletmek istediğini belirtti. Merkel, saldırıda hayatını kaybeden kurbanlarının yakınlarına da başsağlığı diledi.

Bu olayın sadece Fransız vatandaşlarının hayatına ve Fransa’nın iç güvenliğine karşı bir saldırı olmadığını belirten Merkel, "Bu aynı zamanda hiçbir şekilde haklı gösterilemeyecek, özgürlükçü ve demokratik kültürün temel unsurlarından biri olan ifade ve basın özgürlüğüne karşı da bir saldırıdır. Bu zor saatlerde Fransız dostlarımızın yanındayız" ifadesini kullandı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.