NEÜ 100. yıl konseri ile coştu

NEÜ 100. yıl konseri ile coştu
 Muhabir
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına özel Türk Müziği Konseri düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına özel Türk Müziği Konseri yapıldı.

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül yönetiminde Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen konseri NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş takip etti.

img-8859.jpg

Sanatseverlerin unutulmaz bir akşam yaşadığı konser öncesi konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Gönül, “Bu gece, bin yıldır bu toprakları bizlere vatan eden kahramanların öykülerinin anlatıldığı, kitaplarda çok fazla görmediğimiz eserlerden oluşan bir repertuvarla karşınızdayız. Birçok insanın bilmediği hikayeleri ve yaşanmışlıkları, türkülerde anlamlandıracağız, bir bakıma tarihe ışık tutacağız. Elimizdeki eserlere baktığımızda Balkanlardan Kafkaslara, Kırım'dan Kuzey Afrika'ya ve Yemen'e kadar büyük bir coğrafyada muazzam repertuvarın devrolunduğuna şahit oluyoruz. Bugün sanatsever misafirlerimize yeri geldiği zaman kederlenecekleri, yeri geldiği zaman farklı duygulara bürünecekleri türkülerden oluşan bir repertuvar hazırladık” dedi.

img-8985.jpg

‘Bu Gece Ne Söyleyeceksek Bizi Söyleyeceğiz’

Amaçlarının gelecek nesillere ecdadı anlatmak olduğunu aktaran Prof. Dr. Gönül, “Maksadımız ecdadımızın kim olduğunu nesillerimiz bilsin. Muazzam bir çınar ağacından bahsediyoruz. Köklerinde bilgelik, gövdesinde kudret, yapraklarında, körpe dallarında ve çiçeklerinde ise geleceğin olduğu ve hiçbir zaman gölgesinin altında kimsenin mahrum kalmadığı bu ulu çınarı bugün sizlere sanatla, musiki ile anlatmaya çalışacağız. Aynı duyguları paylaşarak nice yüzyılları büyük bir kudretle, şanla ve şöhretle yaşamayı umut ediyoruz.

img-8952.jpg

Bizim müziğe dair söylediğimiz şeylerin tamamı aslında bizi anlatmaktan ibaret. Biz, Türk Musikisi'nin asarının yüzde 95'inde eğlenceye dair bir şey görmedik. Daha doğrusu eğlencenin tarifi yok. Türk Müziği'nin tamamı yaşanmışlıklardan, kahramanlıklardan, ecdadımızın bu vatanı bugüne nasıl ulaştırdıklarını anlattıkları eserlerden oluşuyor. Dolayısıyla bu gece ne söyleyeceksek bizi söyleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.