NEÜ başarı basamaklarını ikişer ikişer çıkıyor

NEÜ başarı basamaklarını ikişer ikişer çıkıyor
NEÜ, dünya genelinde ise bin 714’üncü sırada yer alarak CWUR 2023 Dünya Üniversite Sıralaması’nda en iyi yüzde 8.4’lük dilime girme başarısı elde etti.

Eğitim, istihdam, akademik kadro ve araştırma temel başlıkları altında hazırlanan sıralamada, Türkiye’den sıralamaya giren en genç üniversite olma özelliğini koruduklarını ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

‘ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ’

Son 5 yılda Türkiye sıralamasında 17 basamak yükselerek 39. sırada yer aldıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ’nün dünya genelindeki sıralamada da bu süre zarfında yaklaşık 200 sıra birden yükseldiğini aktardı. Zorlu, önemli akademik başarılar kazanan öğretim üyeleri ve nitelikli mezunların sayılarını artırarak, sıralamalarda daha üst konumlara ulaşmak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, gerçekleştirilen faaliyetlerin ekip çalışmasıyla yürütüldüğünü kaydederek, akademik performans noktasında katkı sunan herkese teşekkür etti.

neu.jpg

OBJEKTİF GÖSTERGELER KULLANILIYOR

Küresel boyutta en geniş akademik sıralamayı yapan CWUR; eğitim, istihdam, akademik kadro ve araştırma temel başlıkları altında toplanan sıralama metodolojisinde, anketlere ve üniversite veri gönderimlerine bağlı olmayan objektif göstergeler kullanıyor.

neu.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.