NEÜ TİGA ve SDGI arasında iş birliği anlaşması

NEÜ TİGA ve SDGI arasında iş birliği anlaşması
NEÜ TİGA ve SDGI arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Küresel ve Bölgesel Çalışmalar Merkezi (TIGA) ve Stratejik Düşünce Grubu Enstitüsü (SDGI) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, SDGI yetkilileri Muhammet Raşit ile Eşref Sarabi, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, NEÜ TIGA Müdürü Prof. Dr. Murat Çemrek ve NEÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Bozbaş katıldı.

NEÜ ve SDGI yetkililerinin görüşmelerinin ardından ortak çalıştaylar, konferanslar ve yayın yapma hususunda karar alınarak imzalar atıldı. Taraflar, protokolün verimli ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

neu-3.jpg

Merkez hakkında bilgi veren TIGA Müdürü Prof. Dr. Murat Çemrek, küresel ve alan araştırmalarında bilimsel faaliyetleri teşvik etme misyonuyla çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “TIGA olarak, sosyal, politik, ekonomik konulara odaklanan akademisyenler ile uluslararası araştırmacıları destekliyor ve bir araya getiriyoruz. Ayrıca, küresel sorunlara etkisi olan ve küresel farkındalığı artıran araştırma ve analizleri teşvik ediyoruz” dedi.

Stratejik Düşünce Grubu Enstitüsü Hakkında Bilgiler

İstanbul merkezli kâr amacı gütmeyen bir dernektir. Bir nevi çatı organizasyona benzetilebilecek SDGI’ya araştırma merkezleri, sivil toplum kuruluşları, think-tank benzeri organizasyonlar “üye” olurlar. SDGI ise, bu kuruluşlar arasında koordinasyon ve iş birliğini temin etmeye çalışır. Bununla birlikte bu “çatı” altındaki organizasyonlar ile arasında hiyerarşik bir ilişki bulunmamaktadır. Yani SDGI’nın koordinasyonunda yardımcı olduğu kuruluşlar onun astı yahut organik anlamda bir parçası değildir. Dolayısıyla bünyesinde birden fazla üye dernek, merkez ve kuruluşu barındıran SDGI aslında bir nevi merkezler arası menajerlik görevi yürütmektedir. Amaçları, “stratejik düşünceyi” desteklemek, politika üretmek, küresel ve bölgesel ortaklıklar kurmak, üye derneklerin projelerini desteklemek.

neu-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.