NEÜ’den bilimsel çalışmalara altyapı ve tecrübe desteği

NEÜ’den bilimsel çalışmalara altyapı ve tecrübe desteği
(NEÜ) KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında akademik çalışmalarla ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında akademik çalışmalarla ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

NEÜ KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında akademik çalışmalarla ilgili iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokollerle, deneysel araştırma merkezi bulunmayan ya da deneysel araştırma merkezleri yeterli şartlara sahip olmayan araştırmacıların, ihtiyaç duydukları deneysel araştırma imkanlarına ulaşabilmeleri için KONÜDAM'ın sahip olduğu imkân ve kabiliyetler muhataplarına sunulacak.

"HAYVAN TEMİNİ, EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ"

Protokol sonrasında yaptığı konuşmada KONÜDAM'ın faaliyetlerinden bahseden Prof. Dr. Yılmaz, "KONÜDAM'da, insanlar üzerinde denenmesi uygun olmayan araştırmaların, hayvanlarda yapılması sağlanıyor. Sistemli bir akademik araştırma ortamı oluşturarak bilim adamlarının hızlı bilgi üretmesine yardımcı oluyoruz. Sağlıkla ilgili her türlü bilimsel teknik araştırma ve uygulamalar için deney hayvanı temin ediyoruz. Operasyon öncesi ve sonrasında deney hayvan sağlığını ve bakımını üstleniyoruz. Ayrıca araştırıcılara projelerinde kullanacakları deney hayvanları ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. KONÜDAM bünyesinde genel amaçlı laboratuvarların yanı sıra özel çalışmalar için kullanılmak üzere tahsisli laboratuvarlar, davranış ve mikro cerrahi uygulama laboratuvarları mevcut" dedi.

İmzalanan protokollerle, deneysel araştırma merkezi bulunmayan ya da deneysel araştırma merkezleri yeterli şartlara sahip olmayan üniversitelerdeki araştırmacıların, ihtiyaç duydukları deneysel araştırma imkanlarına ulaşabilmeleri için KONÜDAM'ın sahip olduğu imkan ve kabiliyetler muhataplarına sunulacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirilen protokol imza törenine NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sencer Buzrul, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kıvanç Bilecen ile Necmettin Erbakan Üniversitesi KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz katıldı.

NEÜ’den bilimsel çalışmalara altyapı ve tecrübe desteği

NEÜ’den bilimsel çalışmalara altyapı ve tecrübe desteği

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.