Noterden gayrimenkul satış dönemi başlıyor

Noterden gayrimenkul satış dönemi başlıyor
Noterden ev ve gayrimenkul satışı için bir süredir devam eden çalışmalar, TBMM Genel Kurulu’nda 6’ıncı Yargı Paketi ile sona yaklaştı.

Noterden ev ve gayrimenkul satışı için bir süredir devam eden çalışmalar, TBMM Genel Kurulu’nda 6’ıncı Yargı Paketi ile sona yaklaştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, “Noterden ev, iş yeri satışı için kanun düzenlemesi, TBMM'de kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda 6’ıncı Yargı Paketi içerisinde yer alan kanunla; noterler, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapabilecek ve bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi, harç ve giderleri ödemesi halinde tapu bilişim sistemi vasıtasıyla tapu siciline şerh verebilecek, taşınmaz satış sözleşmesi yapabilecek. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından da yapılabilecek. Teklifle noterler, taşınmaz satış başvurusu üzerine başvuru belgesi düzenleyecek, taşınmaz üzerindeki her türlü kısıtlamayı dikkate alacak ve taşınmaz satışıyla ilgili diğer kanunlarda yer alan sınırlamalar ile usul ve esasları gözetecek. Noterler tarafından yapılacak taşınmaz satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak, bu işlemler için ayrıca Noter harcı alınmayacak.” dedi. ( Mine Doruatlı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.