Nusaybin'deki terör operasyonu

Nusaybin'deki terör operasyonu
Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında ilçe giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon devam ederken, ilçeye giriş çıkışlarda uygulanan güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı.

Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, ilçenin Cizre, Kızıltepe ve Midyat girişlerinde kontrol noktaları oluşturdu.

Bu kapsamda ilçeye sivil araç girişi tamamen kapatılırken, Mardin Valiliğinin izin verdiği araçlar da kontrol edilerek giriş yapabiliyor.

- Mahsur kalan vatandaşlar tahliye ediliyor

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede verilen süre içerisinde evlerinden çıkamayan ve mahsur kalan vatandaşlar, güvenlik güçlerine haber vermesi durumunda güvenli bölgeye çıkarılıyor. Kendi imkanlarıyla bulundukları yerden çıkamayan vatandaşlar ise güvenlik güçlerinin yardımıyla bölgeden uzaklaştırılıyor.

Nusaybin'de süren çatışmalar ise yoğunlukla Fırat, Dicle ve Abdülkadirpaşa mahallelerinde devam ediyor. Güvenlik güçleri, söz konusu mahallelerde teröristlerce kurulan barikatları temizleme çalışması yürütüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.