Nusaybin'deki terör operasyonu

Nusaybin'deki terör operasyonu
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon devam ederken, güvenlik güçleri megafonla teröristlere "Teslim olun" anonsu yapıyor- İçişleri Bakanlığının izni ve koordinesinde bir grup basın mensubu, bölgedeki güvenlik güçlerini ve güv

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sürerken, güvenlik güçleri megafonla teröristlere "Teslim olun" çağrısı yapıyor.

Nusaybin'de terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyon, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsunlarınca başarılı şekilde yürütülüyor. İçişleri Bakanlığının izni ve koordinesinde bölgeye gelen bir grup basın mensubu, operasyondaki güvenlik güçlerini ve güvenlik güçlerinin konaklama tesisini görüntüledi.

Güvenlik güçleri, konaklama ve temel ihtiyaçlarını ilçedeki çadır kentte gideriyor. Şartları iyileştirilen her çadır da üç yatak bulunuyor, güvenlik güçleri kendileri için oluşturulan bu alanlarda dinleniyor.

- Kur'an-ı Kerim astıkları evlerde tuzak kurmuşlar

Operasyonda, Jandarma ve Polis Özel Harekat Birliklerinin uyum içerisinde birlikte hareket ettikleri görülüyor. Bölgede, çok sayıda cadde ve sokağa teröristlerce el yapımı patlayıcı yerleştirildiği tespit edilirken, Fırat Mahallesinde teröristlerin kapı ve penceresine Kur'an-ı Kerim astıkları bazı evlerde güvenlik güçlerine tuzak kurdukları belirlendi. Ayrıca, teröristlerin çok sayıda evin duvarlarını ya da yeri kazarak kendilerine menfez ve tünel açtıkları görüldü.

- "Bizler insanca yaşamak ve yaşatmak istiyoruz"

Operasyonu sürdüren güvenlik güçleri diğer yandan da bölgen çıkmak isteyen vatandaşların tahliyesini güvenli şekilde gerçekleştiriyor.

Zırhlı araçlardan megafonla teröristlere "Teslim olun" anonsu yapılıyor. Anonsta teröristleri şu çağrıda bulunuluyor:

"Terör olaylarına son verin. Sizleri arkasında sürükleyenler şu anda kırsalda sizlerin yoğun ateş altında ölümünüzü izliyor. Sizlere yalan söylüyorlar, sizi kandırıyorlar. Bunlara inanmayın. Sizin canınız ve kanınız üzerinden kimsenin menfaat sağlamasına ve siyaset yapmasına müsade etmeyin. Bizler insanca yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Sizlerinde aynı şekilde, demokratik bir ortamda refah içerisinde yaşamanızı istiyoruz. Silahlarınızı bırakın, ellerinizi kaldırın ve bize doğru yavaş adımlarla yürüyün. Bizler sizlere bir barış koridoru açıyoruz."

Anonsta ayrıca,"Kararınızı barış, huzur ve kardeşlik ortamı için verin. Devletin şefkatine ve adaletine teslim olun. Sizlere asla zarar verilmeyecektir. Teslim olanlar devlet güvencesindedir" ifadesine yer verildi.

- Nusaybin'de göç

Teröre ve terör örgütüne "sessiz tepki" gösteren çok sayıda vatandaşın evlerini terk ettikleri vurgulandı. Bölgeden tahliye edilen bazı aileler, terör mağdurları için ayrılan otel ve pansiyonlarda konaklıyor. Otelde kalmak istemeyenlerin de kira paraları ödeniyor. Terör mağduru ailelere yardımlar sosyal incelemenin ardından ihtiyaçlarına göre yapılıyor. Son bir ay içerisinde konaklama gideri haricinde, terör mağdurlarına 6,5 milyon lira destek sağlandığı, bu miktarın önümüzdeki aylarda artacağı ifade edildi.

Mardin Valiliğinden alınan bilgiye göre, terör olaylarının yaşandığı Nusaybin ilçesinde son bir ayda 8 bin 317 ailenin (43 bin 883 kişi) göç ettiği belirtildi. Göç edenlerin büyük çoğunluğunun kentteki başka ilçelere yerleştiği, bir kısmının ise il dışına çıktığı aktarıldı. Göç eden ailelere, Aile Destek Programı kapsamında Mardin Valiliği aracılığıyla çeşitli yardımlar yapıldığı ve destekler sağlandığı belirtildi.

Ayrıca, bugüne kadar terör mağduru 6 bin 948 kişiye psikolojik destek verildiği kaydedildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.