Nusaybin'deki terör operasyonu

Nusaybin'deki terör operasyonu
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi- Bir şehit yakını Türkçe ve Kürtçe HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile terör örgütü elebaşına beddua etti

ŞANLIURFA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Onbaşı Sedat Sağır (22), memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Sağır'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçakla getirildiği Şanlıurfa GAP Havaalanı'ndan cenaze aracıyla merkez Karaköprü ilçesinin Mehmetçik Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Anne Aynur Sağır, Kürtçe "Sedat sana kurban olayım, Sedat sen çok gençtin." diye ağıtlar yaktı. Fenalık geçiren Aynur Sağır'a sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Helallik alınmasının ardından Sağır'ın cenazesinin mezarlığa uğurlandığı sırada, şehidin bir yakını Türkçe ve Kürtçe, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan'a beddua ederek, "Allah Selahattin Demirtaş'ın belasını versin. Türk ile Kürt'ü birbirine düşürdü. Karayılan'ın Allah belasını versin. Sen Allah'tan korkmuyor musun, milleti birbirine düşürüyorsun." ifadelerini kullandı.

Şehidin naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde Şanlıurfa Asri Mezarlığı'na getirildi.

Baba Mehmet Sağır, şehidin tabutunun başında oğlunun resmini öptü, gözyaşı döktü.

İl Müftüsü İhsan Açık'ın kıldırdığı cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ile çok sayıda silah arkadaşı katıldı.

Anne Aynur Sağır'ı törende kadın askerler teselli etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün yaralanan Sağır, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.