Uğur Özteke

Uğur Özteke

O ağaçların Başkan Konuk’a duası

O ağaçların Başkan Konuk’a duası

Allah’tan bir mani gelmez ise Recep Başkan, Sayın Recep Konuk seçim ile birlikte artık milletvekili.

Recep Başkan’ın bir büyük hayali daha gerçek oluyor. Ama siyasette de Recep Başkan’ın hedefleri, hayalleri bitmez. Bunda da vekilliğin ilk basamak olduğuna inanıyoruz.

Zaten AK Parti’de listelerin açıklanması ile birlikte başta Konya olmak üzere nerede ise tarımın “t” sinin geçtiği tüm illerde bölgelerde Recep Başkan’ın adı “Bakanlık” ile anılmaya başlandı. Yani Recep Bey istese de istemese de Recep Başkanı millet Bakan olarak görmek istiyor. Hatta şimdiden Bakan olarak görüyor bile.

Mesela geçtiğimiz haftalarda Düzce’de idik. Düzce’de çok sayıda tanıdığımız Düzceli gazeteci dostumuz var. Bir kısmı ile de deprem sonrası tanışmıştık. Onlarla sohbet ederken “Abi sizin orada TORKU VAR. TORKU’nun desteğini görüyoruz. Ah bizim burada da bize destek veren bir TORKU olsa” diyorlardı. 

Siyasi arenada bu gelişmeler tüm hızı ile devam ederken dünde bizim bütün basında çıkan “Recep Başkanın bizzat talimatı ile gerçekleşen Konya Şeker’in diktiği ağaç sayısının 18 milyonu aştığı” haberi ile biraz geriye gittik.

Recep Başkan ile her görüşmemizde, her özel sohbetimizde Sayın Başkan çalışmaları bir de bizim gözümüzden değerlendirmemişi isterdi.

Biz de her seferinde söze Başkan’ın ağaçlarından başlardık. Ancak son iki üç yıldır biz konuya ağaç ile girerken Başkan çıkışır, hatta kızar “ Abi yapma yaaa. Hala oralardasın. Şu enerji çalışmalarımızı, şu yüksek eğitimde geldiğimiz yerleri bir değerlendirsene” derdi…

……………

Evet Başkan’ın öyle yüksek hayalleri var ki…

Artık ağaç projesi Başkan’a göre çok gerilerde kaldı. Çünkü o bu konudaki talimatını verdi, fidanların nasıl ağaca dönüştüğünü gördü ve Türkiye nüfusu kadar ağaç hedefi adım adım ilerliyor.

Dedik ya dünkü haber ile biz tekrar başa döndürdü.

Başkan bu sefer kızmasın ama bizim de hep birlikte bildiğimiz inandığımız bir şey var.

“Dünya dua üzerine kurulmuştur”.

“O milyonlarca ağacın, ağaçtan istifade eden canlıların, dolayısıyla insanların Recep Başkana yürekten, sessizce, gösterişten ve riyadan uzak, karşılıksız duaları Başkan’ın siyasi alandaki hayalini de gerçeğe dönüştürdü.”

Siyasi mücadelede Recep Başkan’ın o zorlu, dikenli, meşakkatli yolda çektiklerini bir kendisi, bir de Cenab-ı Allah bilir. Belki birazını da çok az olmak kaydı şartı ile eşi hanımefendi bilebilir.   

Ama hiçbir şeyin milletin sağda solda konuştuğu gibi olmadığının da bilincindeyiz.

Neyse artık o çileli günler çok geride kaldı. Mazi oldu.

………….

Recep Başkan bugün de bize kızmasın ama biz bugünleri hâlâ o ağaçların duasına bağlıyor ve ona inanıyoruz.

Allah bundan sonrası için de Recep Başkan’a hayırlısı ne ise onu versin.

Gönlüne, kalbine, yüreğine göre versin.

Başını öne eğdirecek hatalar yaptırmasın.

Dosta düşmanı fırsat verdirmesin.

Hani gözünü pancar tarlasında açan ve bugün evinin aşını pancardan aldığı para ile kaynattıran baba, şimdi oğlu patates fabrikasında çalışıyor diye Başkan’a “Tuttuğu altın olsun” diyor ya, bizde Sayın Başkana bu vesile ile bir kez daha “Yolun açık olsun başkanım” diyoruz.      

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En Güzel Güven kendine güvenendir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı Yeşil Meram kavşağında kırmızı ışıkta geçip kaza yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR