O GÜN BUGÜN

O GÜN BUGÜN
Torku Konyaspor yeni teknik direktörü Aykut Kocaman yönetiminde ilk lig maçına çıkıyor. Temsilcimiz bu yeni başlangıcı galibiyetle süslemek ve kötü gidişata son vermek amacında. Torku Konyaspor-Karabükspor maçı saat 20’de başlayacak

Spor Toto Süper Lig’de 8. haftanın perdesi bugün oynanacak iki maçla kapanıyor. Haftanın son maçı ise Konya’da Torku Konyaspor ile Kardemir Karabükspor arasında oynanacak.  Hafta içerisinde teknik direktörlük görevini Aykut Kocaman’a teslim eden ve ardından kupada Altay’ı yenerek moral bulan temsilcimiz, Kocaman’ın sahada olacağı ilk maçtan da alnının akıyla ayrılıp ligdeki kötü gidişatına son vermek amacında. Geride kalan 7 haftada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 6 puan toplayan Torku Konyaspor, evindeki 4. maçta 2. galibiyetini almanın hesabını yapıyor. Aykut Kocaman’ın takımın başına geçmesinin ardından yeni bir hava yakalayan temsilcimiz, hoca değişikliğinin takıma olan olumlu katkılarını göstermek ve gelecek adına umut depolayabilmek adına bugün mutlak suretle kazanmak istiyor. Hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye çekilen temsilcimizde sakatlığı bulunan Ciprian Marica ve kart cezalısı Ali Çamdalı dışında eksik bulunmuyor. Altay ile oynanan kupa maçında sakatlanarak oyundan çıkmak durumunda kalan Recep’in durumu ise maç saatinde belli olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena’da saat 20.00’da başlayacak maçı tecrübeli hakem Halis Özkahya yönetecek. Temsilcimizin sahaya; Belec (Kaya), Ali Turan, Selim, Vukoviç, Mehmet Uslu, Mehmet Güven, Uğur İnceman, Hleb, Torje, Djalma ve Hasan Kabze ilk 11’i ile çıkması bekleniyor.

KARTAL GALİBİYETE HASRET

Spor Toto Süper Lig’de bugün Karabükspor’u ağırlayacak olan Torku Konyaspor ligde 5 maçtır kazanamamanın sıkıntısını yaşıyor. Son galibiyetini ikinci haftadaki Balıkesirspor maçında alan temsilcimiz bu maçtan sonra oynadığı 5 maçta 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Torku Konyaspor iç sahada ise son oynadığı 7 maçta mağlup olmadı. Evindeki son yenilgisini 16 Mart 2014’te Gaziantepspor’a 1-0 yenilerek alan temsilcimiz sonraki 7 müsabakadan 3 galibiyet, 4 beraberlik çıkardı.

Konuk Karabükspor ise sıkıntılı başladığı 2014-2015 sezonunda son haftalarda aldığı puanlarla dikkat çekiyor. İlk 4 haftayı 1 puanla tamamlayan Tolunay Kafkas’ın öğrencileri son üç haftaya ise 6 puan sığdırdı. Karabükspor, bu sezon deplasmanda oynadığı üç maçı da tek farklı skorlarla kaybetti. 

KARABÜK’E KARŞI SİFTAH YOK

Torku Konyaspor ile Kardemir Karabükspor bugün Süper Lig’de 5. kez birbirine rakip oluyor. Geride kalan süreçte kırmızı-lacivertli rakibi karşısında hiç galip gelemeyen ve oynadığı 4 maçta 2 yenilgi, 2 de beraberlik alan temsilcimiz bugünkü maçı kazanarak bir ilk yaşamak amacında. Karabükspor’a karşı şansı tutmayan temsilcimiz bugün kazanırsa bu makus talihini de değiştirmiş olacak. 

ÖZKAHYA İLE 18. MAÇ

Torku Konyaspor ile Kardemir Karabükspor arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig 8. hafta kapanış maçını yönetecek olan Yalova Bölgesi FİFA hakemi Halis Özkahya, bugüne kadar yeşil-beyazlı ekibimizin 8’i içeride olmak üzere 17 maçında görev aldı. Torku Konyaspor söz konusu bu maçlarda 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Karabükspor ise Özkahya yönetiminde 4 maça çıkarken bu maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiden oluşan performans gösterdi. Halis Özkahya bu sezon Süper Lig’de 2 maçta görev yaptı. Bu maçların biri berabere tamamlanırken diğerini konuk ekip kazandı. Özkahya bu iki maçta kırmızı kart çıkarmazken, 14 kez sarı kartına başvurdu. 

EN BÜYÜK KOZ CAMPOS

Torku Konyaspor’da teknik direktör Aykut Kocaman’ın bugünkü maçta en önemli kozu Djalma Campos olacak. Sakatlığı sebebiyle ilk 6 haftada forma giyemeyen ve geçen hafta deplasmanda oynanan Kasımpaşa maçında ikinci yarıda oyuna girerek sahalara dönüş yapan Angolalı oyuncu bugün Torku Konyaspor’un en önemli hücum ve gol silahı olarak ilk 11’deki yerini alacak. Hafta içerisinde İzmir’de Altay ile oynanan kupa maçında da 62 dakika görev yapan Djalma, oynadığı futbol ve attığı şık gol ile “hazırım” mesajı vermişti. Bugün Torje ile birlikte kanatlarda görev yapacak Campos’un da vereceği katkıyla temsilcimizin ligde 227 dakikadır süren gol orucunu dindirmesi bekleniyor. (Mustafa Erdoğdu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.