Öğrencilerden şnorkelli ve paletli üst geçit eylemi

Öğrencilerden şnorkelli ve paletli üst geçit eylemi
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Kültür Mahallesi ile üniversite arasında yer alan Hürriyet Caddesi'ne üst geçit yapılması için şnorkeli, paletli, dalış tüplü eylem yaptı, "Su altında daha emniyetteyiz" yazılı pankart taşıdı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin kuzey kapısı çıkışında bulunan Hürriyet Caddesi'ne üst geçit inşa edilmesi istemiyle şnorkelli, paletli, dalış tüplü eylem yaptı.

Üniversitenin kuzey kapısı önünde toplanan Sualtı Sporları Topluluğu'ndan öğrenciler, şnorkel, palet ve dalış tüpü takarak Hürriyet Caddesi'nde karşıdan karşıya geçti. Alkışlı protestoda bulunan öğrenciler, "Su altında daha emniyetteyiz", "Şoför abi sabret, geç olsun güç olmasın", "Ailelerimiz bizi bekliyor", "Şoför abi sen de ben de risk altındayız" yazılı pankartlar taşıdı.

Öğrenciler adına konuşan Şengül Şenel, üniversiteyi kazanarak ailelerinin umutları olduklarını söyledi.

Ailelerinden uzakta olanların, yurt, ev ve pansiyonlarda kaldığını anlatan Şenel, "Öğrencilerin birçoğu daha ekonomik olduğu ve üniversiteye yakın olduğu için Kültür Mahallesi'nde kalmakta. Sabah, öğle ve akşam her gün binlerce arkadaşımız evlerine gidebilmek için bu caddeyi geçmek zorunda. Bu geçiş sırasında hem kendi hayatlarımız hem de sürücüler risk altında." diye konuştu.

Şenel, caddeye üst geçit yapılması halinde risklerin ortadan kalkacağını belirterek, ölüm olmadan tedbir alınmasını istedi.

Öğrencilerden şnorkelli ve paletli üst geçit eylemi

Öğrencilerden şnorkelli ve paletli üst geçit eylemi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.