Öğretim Üyesi Ateş’ten çevre duyarlılığı

Öğretim Üyesi Ateş’ten çevre duyarlılığı
Sigara bağımlılığından yaklaşık 2 yıl önce kurtulan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Ateş, sigara ile olan mücadelesini kolaylaştırmak için başladığı yürüyüşleri çevre duyarlılığına dönüştürdü.

Sigara bağımlılığından yaklaşık 2 yıl önce kurtulan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Ateş, sigara ile olan mücadelesini kolaylaştırmak için başladığı yürüyüşleri çevre duyarlılığına dönüştürdü. Doç. Dr. Ateş, yürüyüş esnasında çevrede gördüğü plastik, cam, kâğıt ve benzeri atıkları toplayıp belediye aracılığıyla ülke ekonomisine kazandırıyor. Ateş yaptığı açıklamada, “Yürüyüşlerim esnasında çevreye atılmış olan başta pet şişe, cam şişe, alüminyum ve kâğıt atıkları gördüm. Sıkıcılığı farklı bir aktivite hâline getirmek hem de çevreye ve ülkemize katkı sağlayabilmek amacıyla bu atıkları toplamaya başladım. İlk başta günde bir poşet olarak başlayan bu alışkanlık, zamanla günde 3-4 battal boy çöp poşetine kadar geldi. Gittikçe bu çember genişlemeye başladı. Selçuklu Belediyesi ile iletişime geçtim” diye konuştu. Ateş, bu çalışmalarının Dünya Çevre Günü’nde Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından ‘İyi Birey İyi Toplum Projesi’ kapsamında ödüllendirildiğini de sözlerine ekledi.

ogretim-uyesi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.