Karakurt: Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmalıyız

Karakurt: Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmalıyız
Eğitim-İş Konya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mehmet Emin Karakurt, “Atatürk’ün eseri olan cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Eğitim-İş Konya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mehmet Emin Karakurt, “Atatürk’ün eseri olan cumhuriyet ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Atatürk’ün ölümünün 78. yılı dolayısıyla Eğitim-İş Konya Şube Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mehmet Emin Karakurt,  bir anma mesajı yayınlayarak, Cumhuriyetin öğretmenleri olarak onun ilkelerini kendine rehber edinerek Mustafa Kemal Atatürk’ün eserine sahip çıkmaya ve Cumhuriyet değerlerini yılmadan savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Eğitim-İş Konya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mehmet Emin Karakurt, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Atatürk’ün eseri olan Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Yurdumuzun sömürgeci güçler tarafından işgal edilmesine karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78.yılında büyük bir özlem ve sevgiyle anıyoruz. Küllerinden yeniden doğan Türk Ulusunun demokratik, laik, çağdaş temeller üzerinde şekillenerek gelişimini büyük önderimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu büyük devrimlerle ‘benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet ile kadın ve erkeği yurttaşlık temelinde eşitleyen hukuk ve eğitim devrimleriyle, halkı geri kalmışlık ve feodal yapısından kurtararak özgür bireyler olarak yaşamasının önünü açmıştır. Ömrü yıllarca cephelerde vatan savunması yapmakla geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesinden sonra verdiği “yoksullukla ve cehaletle savaş” sayesinde yoksul Anadolu insanı, bayındır köy ve şehirlerde, ağaların ve şeyhlerin boyunduruğundan kurtulmuş biçimde yaşamaya başlamıştır. Millet Mektepleri, Halkevleri ve Köy Enstitüleriyle cumhuriyetin aydınlığı tüm yurttaşlara ulaştırılmaya başlanmış; demiryolları ve fabrikalarla halkın, bayındır bir ülkede, refah içinde yaşaması mücadelesi başlatılmıştır” dedi.

 

Cumhuriyet ve Değerlerini Sahiplenmeliyiz

 

Mehmet Emin Karakurt ülkemizin içinde bulunduğu süreçte cumhuriyetimize ve değerlerine sahiplenmemiz gerektiğine dikkat çekerek, “İçinde bulunduğumuz süreçte ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder`in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Cumhuriyet değerlerinin özgürleştirdiği bir ülkede, etnik, dinsel ve mezhepsel ayrıştırma yapılmaksızın bütün toplumun huzur içinde yaşayabilmesinin yolu Mustafa Kemal Atatürk’ün eserine sahip çıkmaktan geçmektedir. Ona ve eserlerine sahip çıktıkça, Atatürk’ü gerçekten anlamış olacağız. Cumhuriyetin öğretmenleri ve onun ilkelerini kendine rehber edinmiş eğitim çalışanları olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün eserine sahip çıkmaya ve cumhuriyet değerlerini yılmadan savunmaya devam edeceğiz. Türk Ulusu, Atatürk’ü unutmamıştır ve unutmayacaktır” şeklinde konuştu.                   

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.