Öldürülen Doçentin Kardeşi Gazetemize Konuştu ÖZEL

Öldürülen Doçentin Kardeşi Gazetemize Konuştu ÖZEL
Üniversitedeki odasında bıçaklanarak öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in ailesi sır perdesinin bir an önce aralanmasını istiyor

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi 42 yaşındaki Celalettin Özdemir’in öldürülmesinin ardından sır perdesinin halen aralanmadığını belirten ailesi huzursuz.

oldurulecegini-biliyordu.jpg

 

DOÇENT CİNAYETİNDE SORU İŞARETLERİ KALDI

 

Doç. Dr. Özdemir’in kardeşi Mustafa Özdemir, “Abim öldürüleceğini biliyordu. Öldürülme endişesini anne ve babamla paylaşmış. Hatta sınıfta bile öğrencilerine kendisinin öldürülebileceğini, bunun sonunda okulda taşların yerinden oynayacağını söyleyip helalleşmiş. Çocuklarının başına bir şey gelmesinden de çok korkuyor, sürekli bu korkuyla yaşıyordu. Kendisinin takip edildiğini söyleyerek sürekli kiralık araç kullanıyordu” dedi.

Abisi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in, öldürüldüğü günün ertesinde YÖK’le randevusunun olduğuna dikkat çeken Mustafa Özdemir, “Abim çalıştığı kurumda bazı illegal yapılanmalar olduğunu, bununla ilgili hazırladığı raporu da YÖK’e sunacağını anlatmıştı. Bu raporu sunmak için de öldürüldüğü günün ertesi günü için randevu almış. Bu raporda ne vardı, kimler vardı bilmiyoruz. Ama kendi anlattığına göre 7, 8 kişilik bir isim listesi söz konusuydu. Ölümünün ardından cep telefonu ortada yok. Kendisine ait olduğunu bildiğimiz ve muhtemelen de bu raporun içinde olduğunu tahmin ettiğimiz flash bellek de yine ortada değil. Biz tüm bildiklerimizi, elimizdekileri ilgili birimlere anlattık, teslim ettik. Bu sırrın bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz” İfadelerini kullandı.

oldurulecegini-biliyordu-celalettin-foto.jpg

 

ÖĞRENCİLERİ AĞLADI/FOTOGALERİ

CİNAYETE KURBAN GİTTİ/VİDEO

DOÇENTİN CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR

 

“HERKES HAYATINI SÜRDÜRÜYOR”

Mustafa Özdemir, olayın ardından gerek Asuman S.’nin gerek Handan K.’nın gerekse de Ahmet Gülce’nin yaşamlarını sürdürdüğünü belirterek, “Benim abim dünya çapında adından söz edilen bir bilim adamıydı. Sır dolu bir cinayete kurban gitti. Diğer hepsi yaşamlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Ahmet G. de cezasına razı olacak. Ama biz özellikle Handan Hanım’ın yeniden göreve gelmesini içimize sindiremiyoruz. Çünkü başından beri görev ihlalinin olduğu kanısındayız. Eşinin ifadesine göre cinayeti evinde eşinden öğrendiği halde insanlık suçu işleyip hiçbir sağlık kuruluşuna veya güvenlik birimine bildirmeyip halen o koltuğunda oturuyor. Sadece Gülce soy ismi gitti, yerine Kamış geldi. Değişen bir şey yok. Görevli olduğu okulda böyle bir olay oluyor ve bunu bildiği halde hiçbir şey yapmayıp ertesi gün izne ayrılıyor. Şimdi ise yine görevinin başında. Bundan sonra da delillerin toplanması açısından onun görevde durmasından rahatsızız” dedi.

(Zeliha Bozdemir)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum