DOÇENT CİNAYETİNDE SORU İŞARETLERİ KALDI ÖZEL

DOÇENT CİNAYETİNDE SORU İŞARETLERİ KALDI ÖZEL
Selçuk Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ahmet G.’nin, Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i boğazını keserek öldürmesiyle ilgili cinayette ilginç iddialar dile getiriliyor.

Üniversite çevrelerinden kaynaklarımız cinayette iki ayrı olay örgüsünün birbiriyle kesiştiğini iddia ettiler. Cinayetin "aşk üçgeni" dolayısıyla işlendiği görüşünün yaygın ve muteber görüş olduğunu dile getiren kaynaklarımız "Ancak bu aşk üçgeni haricinde başka dikkate değer olaylar da yaşandı. Bu olaylar pek dile getirilmedi" şeklinde konuşuyorlar.

Cinayetin Pazartesi günü saat 17:00 sularında işlendiğine dikkat çeken kaynaklarımız, "Ancak öğrendiğimiz kadarıyla cinayetten üç saat önce de merhum Celalettin hocamızın odasından yüksek sesli konuşmalar, bağrışmalar duyulduğu söyleniyor. Hatta hocanın  o saatte telefonla konuşurken de karşısındaki kimliği belirsiz bazı kişilere cevap verdiği söyleniyor" dedi.

Olaydan 15 gün önce öldürülen doçentin Seydişehir yolunda bir trafik kazası geçirdiğine de işaret eden kaynaklarımız "Bu kazanın oluş şekli pek normal değil. Hoca, aracından beş on metre ötede baygın halde bulundu ve hastaneye kaldırıldı" bilgisini veriyorlar.

Merhum Celalettin Özdemir'in Çevre Mühendisliği Bölümü yönetimiyle kavgalı olduğunun bilindiğini ileri süren kaynaklarımız "Hem şimdiki hem de önceki bölüm başkanlarıyla rahmetli Celalettin hocanın arası açıktı. Hatta iddialara göre bölümdeki durumla ilgili hazırladığı 3 ayrı raporu Yüksek Öğretim Kurumu'na sunmak üzere YÖK'ten randevu aldığı, eğer öldürülmeseydi Salı günü bu randevu sebebiyle Ankara'ya gideceği söyleniyor" şeklinde konuştu.

Celalettin hocanın hazırladığı dosyaların aracında olduğunu düşündüklerini belirten kaynaklarımız, "Araç serviste deniyor. Aracı henüz gören olmadı" iddiasını dile getiriyorlar.

Cinayette "aşk üçgeni"nin merkezinde yer alan Asuman S.'nin üniversitenin birçok biriminden benzeri sebeplerle sürüldüğünü ifade eden kaynaklarımız, "Celalettin bey üzerindeki tüm mal varlığını satmış. Bankada tuttuğu meblağlar da banka hesaplarında bulunamıyor. Bu paranın yaklaşık 2 milyon TL olduğu söyleniyor" dedi.

Dekan Handan K.'nın boşandığı eşi Ahmet G. ve Asuman S. arasındaki ilişkiden 29 Nisan'da haberdar olduğunu, Rektörlüğe bu tarihte Asuman S.'nin başka bir birime kaydırılmasıyla ilgili yaptığı talepten de bunun anlaşılabileceğini ifade eden kaynaklarımız, "Dekan hanım olaydan yaklaşık bir ay önce ilişkilerden haberdar. Ancak bu konuda fazlaca da bir şey yapamamış anlaşılan" diye konuştu.

Celalettin Özdemir'in katil zanlısı Ahmet G'den hem cüsse olarak daha iri yarı ve kuvvetli olduğuna hem de yaşça daha genç olduğuna işaret eden kaynaklarımız, "Celalettin beyin masasındaki çekmecesinde tuttuğu bıçağa davranamadan öldürülmüş olması da epey garip. Bu olayda Ahmet G.'nin tek başına olup olmadığı da iyi soruşturulmalı" şeklinde görüş belirtiyorlar.  (Murat Güzel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum