Onlar oyuncu değil bakan

Onlar oyuncu değil bakan
İsveç'te yeni hükümette yer alan Sağlık Bakanı Gabriel Wikström ile Eğitim Bakanı Aida Hadzialiç dizi yıldızlarını andırıyor.
İsveç'te geçtiğimiz günlerde yeni hükümet 21 üyeli yeni kabineyi açıkladı. Alışılmışın dışında olan kabinenin en dikkat çekici iki üyesinden biri toplum sağlığı, sağlık hizmetleri ve spor bakanı olan Gabriel Wikström. 1985 doğumlu Gabriel Wikström de kabinenin en genç bakanlarından. Wikström yakışıklılığıyla da dış basının dikkatini çeken bir isim oldu. Wikström yakışıklılığıyla dizi yıldızlarını andırıyor. Seçimde birinci olan Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Stefan Löfven, Yeşiller ve Çevre Partisi ile azınlık hükümeti kurdu. Kurulan yeni kabinenin en önemli özelliği ise kadın erkek sayısının eşit olması. Bu özelliğiyle ‘feminist’ olarak adlandırılan kabine, çok sayıda yabancı kökenliye görev verilmesiyle de farklılığını ortaya koyuyor.  bakanların yaş ortalaması da oldukça düşük. İsveç tarihindeki en genç bakan olma unvanını kazanan 27 yaşındaki Aida Hadzialic Bosna Hersek doğumlu. Üst orta öğretim ve yetişkin eğitimi bakanı olan Aida Hadzialiç savaş sırasında Bosna Hersek’ten kaçan ailesiyle birlikte İsveç’e gelmiş.
 
Türk milletvekili
 
İsveç'te Enerji Bakanlığı görevine getirilen Mardinli Süryani asıllı İbrahim Baylan 1980’li yıllarda İsveç’e göç etmiş 1971 Gaziantep doğumlu olan Mehmet Kaplan ise Şehircilik ve İskan Bakanlığı görevine getirildi. 1978 doğumlu olan Kamu Yönetimi Bakanı Ardalan Shekarabi İran doğumlu. Annesiyle birlikte 1989 yılında sığınmacı olarak İsveç’e gelmiş.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.