ORAN Kalkınma Ajansı’ndan Başkan Şimşek’e ziyaret

ORAN Kalkınma Ajansı’ndan Başkan Şimşek’e ziyaret
YOZGAT (AA) - ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı ve ORAN Yozgat Bürosu Proje Uzmanı Timur Yıldız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i...

YOZGAT (AA) - ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı ve ORAN Yozgat Bürosu Proje Uzmanı Timur Yıldız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i ziyaret etti.

Genel Sekreter Kamil Taşçı ziyarette, kalkınma ajansının çalışmalarıyla ilgili Şimşek'e bilgi verdi.

Taşçı, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat genelinde tarımın ön plana çıktığını ifade ederek, "Özellikle kentin yüz ölçümünün yüzde 98’inin coğrafi ve toprak yapısı itibarı ile tarıma oldukça uygun olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra ilin hayvancılık açısından da son derece uygun bir yatırım ortamı sunuyor." dedi.

ORAN Kalkınma Ajansının temel amacının bölgenin çok boyutlu kalkınması için gerekli altyapının hazırlanması olduğuna belirten Taşçı, ORAN Kalkınma Ajansının, tüm teknik ve mali kaynakları ile yatırımcılara Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde doğru yatırımı gerçekleştirmede destek verdiğini söyledi.

Taşçı, ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Ar-Ge faaliyetleri yürütülerek yatırımcılara fizibilitesi yapılmış ve bölge potansiyellerine en uygun yatırım imkanları sunulacağını ifade ederek, "Ajans, mali destek programı kapsamında bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak ve 12 ay içerisinde uygulanacak projeleri destekleyecektir. Bu sayede bölgenin başta ekonomik olmak üzere sosyal, kültürel, turistik ve teknolojik olarak birçok boyutta kalkınması sağlanacaktır. Ajans destek ve faaliyetlerinin büyük bir kısmının bölgedeki özel sektöre sunulacağı düşünülürse, bölgenin kalkınma ajansı destekleri ile çok hızlı bir şekilde gelişmesi kaçınılmazdır.” diye konuştu.

Başkan Şimşek de, ziyaretlerinden dolayı Taşçı ve Yıldız'a teşekkür etti.

ORAN Kalkınma Ajansı’ndan Başkan Şimşek’e ziyaret

ORAN Kalkınma Ajansı’ndan Başkan Şimşek’e ziyaret

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.