Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"Şehidimiz Aydın Nazillioğlu adına bir baraj inşa edeceğiz. Şehitlerimiz için bir orman kuracağız" - "Bugünkü açılış merasimimizi iki şehidimizin aziz hatırası için yapıyoruz. Onları yad etmek için herbirine 10'ar tesis açacağız. 20 tesis için açılış tör

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehit Aydın Nazillioğlu adına bir baraj inşa edileceğini bildirdi.   

Balıkesir'de inşa edilen tesislerin toplu temel atma ve açılış törenine katılmak için kente gelen Eroğlu, Tunceli'de şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun ailesini ziyaret etti. Baba Yaşar Nazillioğlu ile anne Asiye Nazillioğlu'na başsağlığı dileyen Eroğlu, şehidin mezarını da ziyaret etti.

Buradan Balıkesir Valiliğine geçen Eroğlu, Vali Mustafa Yaman'ın makamında yaptığı konuşmada, açılış törenini şehitlerin anısına yapmaya karar verdiklerini bildirdi. 

Şehit babası Yaşar Nazillioğlu'nun kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: 

"Kendisi muhteşem bir insan. Şehidimiz için verilen bayrağı bana verip, 'Bunu özellikle Cumhurbaşkanımıza teslim edin' dedi. Çok duygulandım. 'Milletimiz için hepimizin canı feda olsun, ben de hazırım' demesi beni çok duygulandırdı. Onlar bizim kardeşimiz, ruhları şad olsun. Kalanlara da Allah sabır versin. Şimdi şehitlerimizin ismini buralarda yad edeceğiz. Onların isimleri yaşayacak."

Aydın Nazillioğlu adına bir baraj inşa edeceklerini, şehitler adına orman kuracaklarını bildiren Eroğlu, "Bugünkü açılış merasimimizi iki şehidimizin aziz hatırası için yapıyoruz. Onları yad etmek için her birine 10'ar tesis açacağız. 20 tesis için açılış töreni olacak. 170 milyon liralık tesislerin açılışını yapacağız" diye konuştu.  

Şehit anne babalarının, artık tüm milletin ailesi olduğunu dile getiren Eroğlu, "Allah, bu vatan için evlat yetiştiren analar, babalar, dedeler, nineler, kardeşlerden razı olsun" dedi. 

- "Operasyonlar devam edecek"

Eroğlu, silahlı kuvvetlerinin, hükümetin talimatları doğrultusunda, terör örgütünün inlerine gireceğini, son terörist hale getirilene kadar operasyonların devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:  

"Ancak vatandaşlarımızdan da şunu talep ediyorum: Bazı yerlerde provokasyonlar var. 'Falanca etnik unsur' diye dükkanı yağmalanıyor veya dövmeye kalkıyorlar. Bunlar çok yanlıştır, biz 78 milyon kardeşiz. PKK zaten Kürtlerin de düşmanı, Türklerin de düşmanı. Kürtler bizim bin yıllık kardeşimiz. Onların kılına zarar gelmesin. Böyle provokasyon yapanlar PKK'nın emellerine alet oluyorlar bilmeden. Dolayısıyla metin olacağız, sakin olacağız zaten kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız gereğini yapıyor."

Bakan Eroğlu'na, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu da eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.