Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"PKK terör örgütü, ülkemizin önünü kesmek isteyen bazı devletlerin maşası durumundadır"- "Terör örgütünün son elamanı da etkisiz hale getiriline kadar mücadele sürecek"- "Tabiatı tahrip etmeden, can suyunu bırakarak, dereleri kurutmadan HES'leri yapıyoruz

ORDU (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK terör örgütünün, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bazı devletlerin maşası durumunda olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Ordulu Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun ailesine başsağlığı diledi.

Şehitlere minnettar olduklarını belirten Eroğlu, "Ruhları şad olsun. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakar. Ordulu şehidimizin babası Mustafa, annesi Havva ve eşi Özlem hanıma Allah'tan sabır diliyorum. Milletimizin başısağolsun" dedi.

Eroğlu, ilelebet bu topraklarda şanlı bayrağın dalgalanacağını vurgulayarak, "PKK terör örgütü, ülkemizin önünü kesmek isteyen bazı devletlerin maşası durumundadır. Bütün milletimizin ve başta Kürtler olmak üzere onların düşmanıdır. Onlara zulüm ediyor. Millet de zaten bunun farkına vardı. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi ilelebet daha da pekiştirmek suretiyle geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"Terör örgütünün son elamanı da etkisiz hale getiriline kadar mücadele sürecek" ifadesini kullanan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz Cizre gayet normale döndü. Sur da aşağı yukarı bitti. Dolayısıyla diğer yerlerde de bitecek yani PKK terör örgütünün kökü kazınacaktır. Ordumuz güçlüdür. Emniyet teşkilatımız güçlü, askerlerimiz kahraman. Sur'a, Diyarbakır'a gittim. Bu kahramanlarımız büyük bir cesaretle bayrağımızı indirmemek için oralarda gayret gösterdiklerini gördük. Allah onlardan razı olsun. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."

- "Ordu'da yapılması gereken her şeyi yapacağız"

Bakan Veysel Eroğlu, Ordululara çok sayıda müjde vermek için geldiğine dikkati çekerek, "Ordu'da yapılması gereken her şeyi yapacağız. İçme suyundan tutun da dere ıslahlarına kadar. Burada dere ıslahları önemli" dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı yapıldığı için kente gelmenin artık çok daha kolay olduğuna işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gerçi yollarımız da yapıldı. Bütün yollar adeta Afyon kaymağı gibi oldu. Bu yollardan gururla geliyoruz. Geçmiş yıllarda bu yollardan geçmek bir meseleydi ama şimdi artık dağları deldik ve muazzam yollar yaptık. Ordu-Giresun Havalimanı bölge için muhteşem bir kazançtır. Ondan dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu havalimanının talimatını verdi. 'Nereye yapılacak' diye düşünürken denizin içerisine havalimanı yapıverdik."

Eroğlu, Ordu-Giresun Havalimanının, muhteşem bir havalimanı olduğunu belirterek, "Dolayısıyla burada hava ve kara yolu ulaşımı kolaylaştı. Biz şimdi burayı tabiat turizmin merkezi yapmak istiyoruz. Bu çok önemli. Bunun için de büyük bir mastır planı hazırladık. Eylem planı da hazırlandı. Hakikaten Ordumuz cennet gibi bir yer. Dünyada iken cenneti görmek isteyen ya da cenneti hayal etmek isteyenler Ordu'ya gelsin" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, "Artvin'in Cerattepe bölgesinde madencilik yapılması konusunda ısrarcı olacak mısınız" sorusuna, "Sayın Başbakanımız taraftarları, bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve milletvekillerimizi topladı. Dedi ki 'hukuki süreç tamamlanıncaya kadar faaliyet şu anda durdu.' Dolayısıyla mahkeme ne karar verirse ona göre hareket edilecek" yanıtını verdi.

- "HES'ler elektriğin sigortasıdır"

Bölgede devam eden hidroelektrik santralleri (HES) projelerine de değinen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"HES'lere karşı çıkanlar vardı. En çok Trabzon'da Solaklı Vadisi'nde. 'Solaklı Vadisi bitecek, suyumuz kuruyacak, çay bahçeleri ölecek' diye iddialar vardı. Şimdi gidin Solaklı Vadisi muhteşem bir vadi oldu. Biz tabii ki tabiatı da koruyacağız ama elektriğimizi de üreteceğiz. Daha geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız 99 baraj hidroelektrik santralinin açılışını yaptı. Sadece Cumhurbaşkanımızın açtığı bu tesisler Artvin, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun ve Sinop'a kadar bütün bölgenin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Başka ülkeye ihtiyaç olmadan bu enerji sağlanıyor."

Eroğlu, HES'lerin elektriğin sigortası olduğunu ifade ederek, "Tabiatı tahrip etmeden, can suyunu bırakarak, dereleri kurutmadan HES'leri yapıyoruz, yapacağız. Şuna dikkat çekmek istiyorum, bunu o bölge insanı istiyor fakat dışarıdan gelen bir ekip var ve orada dolaşıyor, onlar istemiyor. Dolayısıyla biz ülkenin menfaati, vatandaşın menfaati ve istikametinde, özellikle orada oturanların görüşleri yönünde hareket ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.