Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Moritanya'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Moritanya'da
Eroğlu ile Moritanya Ekipman ve Ulaştırma Bakanı Abderaouf, meteoroloji konusunda iş birliği protokolü imzaladı

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Moritanya Ekipman ve Ulaştırma Bakanı Ahmed Salem Ould Abderaouf, meteoroloji konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

Bakan Abderaouf'u makamında ziyaret eden Eroğlu, Bakanlığın Moritanya'da yaptığı çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Türkiye'nin her alandaki tecrübesini, sahip olduğu imkan ve kaynakları dost ve kardeş Moritanya ile eşit ortaklık anlayışıyla ve karşılıklı fayda temelinde paylaşmaya devam edeceğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bugün burada imzalayacağımız meteoroloji alanındaki anlaşma ile meteorolojik gözlem sistemleri, meteorolojik tahmin ve erken uyarılar, uydu ve radar meteorolojisi, sayısal hava tahmini, meteorolojik veri işleme ve meteorolojik araştırma çalışmalarında ülkelerimiz arasındaki işbirliğini daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Bu ziyaret vesilesiyle meteorolojik hizmetlerin iyileşmesine katkıda bulunmak amacıyla 1 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunu hibe etmek suretiyle Moritanya'nın kullanımına sunduk."

Abderaouf ise Bakan Eroğlu'na destekleri için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ile Abderaouf meteoroloji konusunda işbirliği protokolü imzaladı.

Daha sonra Bakan Eroğlu, Ekipman ve Ulaştırma Bakanlığın bahçesine kurulan otomatik meteoroloji ölçüm istasyonunu inceledi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Eroğlu, her türlü hava olayının tespit edilebildiğini söyledi.

Çölleşmeyle mücadelede konusuna da değinen Eroğlu, "Pan Afrika Yeşil Duvar Ajansı’nın hazırladığı proje kapsamında Afrika’da 11 ülkeye çölleşmeyle mücadele konusunda destek vereceğiz, ekipler kuruldu. Buraya ayrıca fidanlık kuracağız." dedi.

Moritanya'nın bakır, demir ve altın kaynakları bakımından zengin olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, Türk iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.

Bakanlık ziyaretinin ardından Eroğlu, yeni inşa edilen uluslararası "Oum-Tounsi Havalimanını ziyaret etti, Hizam bölgesinde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, yeni kurulan Türk-Moritanya İş Adamları Derneği'ni de ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.