ORTA SAHADAYIZ

ORTA SAHADAYIZ
Atiker Konyaspor, orta sahada en çok topla buluşan takımlardan biri oldu. Yeşil-beyazlılar, oyunun büyük bölümünü orta saha mücadelesi şeklinde geçirirken, hücumda ve defansta olduğu periyotlar birbirine oldukça yakın

Sezonun sonu yaklaşırken, Atiker Konyaspor’un istatistikleri de netleşiyor. Yeşil-beyazlılar, geçen sezonun puansal olarak uzağında kalsa da benzer bir futbol oynadı. Temsilcimiz, kupada finale yükselirken, bu başarıyı orta sahadaki oyununa borçlu.

ORTA SAHADA OYNADI

Atiker Konyaspor, geride kalan 32 haftada oyunu orta sahada tutarken, ne önde ne de defans bölgesinde çok kaldı. Oyunun yüzde 52’sini orta saha mücadelesi şeklinde geçiren Atiker Konyaspor, hem kendi hücum ederken hem de rakibi karşılarken, bu bölgede yoğunlaştı. Rakipler karşısında en etkili olduğu bölgelerden biri de orta saha olan yeşil-beyazlılar, her ne kadar topu ön tarafta tutamasa da çok fazla geride de oynamadı.

GERİDE VE ÖNDE AYNI

Temsilcimiz, orta saha ağırlıklı futbol oynarken, önde ve geride eşit zamanlarda futbol oynadı. Rakip sahalarda oyununun yüzde 21’ini geçiren Atiker Konyaspor, kendi sahasında ise oyunun yüzde 27’sini geçirdi. Rakip ceza sahada çok fazla kalamayan yeşil-beyazlılar, rakip sahada daha çok göründü. Topu ceza alanına taşımakta sıkıntı yaşayan temsilcimiz, son maçlarda bu yönünü de geliştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.