Otomobiliyle iki kardeşe çarpan sürücünün yargılandığı dava

Otomobiliyle iki kardeşe çarpan sürücünün yargılandığı dava
Bursa'da aracıyla çarptığı iki kardeşten birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olan 72 yaşındaki sürücünün yargılanmasına devam edildi- Tutuklu sanık Sağdıç:- "Olaydan dolayı çok üzgünüm. Keşke o çocuk ölmeseydi de ben ölseydim"

BURSA (AA) - Bursa'nın Mudanya ilçesinde arızalanan motosikletlerini yol kenarında onarmaya çalışan iki kardeşe otomobiliyle çarparak birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olan sürücünün yargılanmasına devam edildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mahmut Sağdıç (72) ile kazada 11 yaşında ölen Melih Aydemir'in ailesi ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, kaza yerinde yapılan keşfe göre, bilirkişi heyetinin sanığı tam ve asli kusurlu bulduğunu belirtti.

Sanığın avukatı Aşkın Temel, müvekkilinin yaşlı olduğu ve sağlık sorunları bulunduğu için cezaevinde sıkıntılar yaşadığını söyleyerek, tahliyesini talep etti.

Sağdıç da yaşlılığa bağlı hastalıkları bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Olay günü bir arkadaşımın cenazesine gidiyordum. O gün çok üzgündüm. Elimde olmayan sebeplerden dolayı tansiyonum yükseldi. Bende yüksek tansiyon var. Nadiren de olsa tansiyonum yükseldiği zaman bilinç kaybı yaşayabiliyorum. Geçici bilinç kaybı yaşadığım zaman da bu kaza meydana gelmiş olabilir. Olaydan dolayı çok üzgünüm. Keşke o çocuk ölmeseydi de ben ölseydim."

Sanığın savunmasına karşı sözleri sorulan Melih Aydemir'in annesi Sevcan Aydın, "Bu sorunları yaşıyorsan neden direksiyon başına geçiyorsun, benim canımı, evladımı benden alıyorsun?" dedi.

Delillerin büyük ölçüde toplandığını ifade eden savcı ise delil karartma veya kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle sanığın tutuksuz yargılanması yönünde görüş belirtti.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden kazayla ilgili raporun beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bursa-Mudanya karayolunun Aydınpınar Kavşağı mevkisinde geçen yıl 23 Temmuz'da arızalanan 34 BRJ 32 plakalı motosikletlerini tamir etmeye çalışan sürücü Semih ve kardeşi Melih Aydemir'e, Mahmut Sağdıç'ın kullandığı 16 JP 096 plakalı otomobil çarpmıştı. Kardeşlerden Melih Aydemir kaza yerinde yaşamını yitirmiş, yaralanan Semih Aydemir hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Kaza sonrası gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan otomobil sürücüsü Sağdıç hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanık, kazaya ilişkin Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kayıtlarının izlenmesi sonucu şubat ayındaki ilk duruşmanın ardından tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.