Öz sermayemizle büyüyoruz

Öz sermayemizle büyüyoruz
Firmaları bünyesinde kesinlikle kredi kullanmadıklarını belirten Çakır, “Kendi öz sermayemizle büyüyerek devam ediyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda hırsa ve gaflete kapılmıyoruz” dedi

13 yaşlarından itibaren inşaat sektöründe çalışan Atakan Çakır, 2010 yılında kendi firmasını kurarak Konya’da birçok aile ve yatırımcıyı ev sahibi yaptı. Atakan Çakır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Çakır, sektördeki başarısını ve kuruluş hikayesini gazetemize anlattı. Çakır, “İnşaat sektöründe çalışmaya 13 yaşında başladım. İnşaat sektörüne ise ilk fayans ve seramik üzerine başladım. Farklı şehirlerde ve büyük projelerde fayans ve seramik üzerine 12 yıl çalıştık. Yaklaşık 11 yıldır da Atakan Çakır İnşaat olarak da müteahhitlik yaparak projeler yapıyoruz. Kısacası 25 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren köklü bir kuruluşuz. 2010 yılında kendi firmam olan Atakan Çakır İnşaat’ı kurdum. Fayans ve seramik üzerine çalışırken sermayemizi biriktirdik. İlk arsamızı da kendi sermayemizle aldık, kat karşılığı almadık. 2010 yıllarında da kendi firmamı kurdum ve projelere başladık. Bugüne kadar da 700’den fazla aileyi ev sahibi yaptık. Hepsinin de inşaatları resmi prosedürlere uygun ve kat mülkiyetleri alınmış bir şekilde teslim ettik. Şuana kadar hiçbir müşterimizden şikâyet gelmedi. 10 yıl önceki yaptığımız binanın da arkasında duruyoruz şimdi yaptığımız binanın da. İşte yaptık, sattık, bitirdik diye bir düşünceye girmedik hiçbir zaman. Yaptığımız binaların hala arkasındayız. Hiçbir müşterimizi de mağdur etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu.

atakan-cakir-1.jpg

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİK

İnşaat sektöründe müşteri memnuniyetine çok dikkat ettiklerini aktaran Çakır, “Temelden çatısını yapana kadar müşterimizin her zaman yanındayız. Müşterimiz gece gündüz fark etmeksizin arayıp sorularını veya sorunlarını iletebilir.  Zaman zaman işçilik veya malzeme hatası olabiliyor. Bunları da müşteri mağduriyeti yaşamaması adına hemen gideriyoruz. Bugüne kadar kimseyi mağdur etmedik” şeklinde konuştu.

atakan-cakir-insaat-1.jpeg

PROJELERİN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Atakan Çakır İnşaat’ın devam eden projeleri hakkında bilgi veren Çakır, “Yıllık ortalama toplamda 160 dairelik projeler yapıyoruz. 2010 yılında başladığımız müteahhitlik serüvenimizi sağlam adımlarla basamak basamak çıkıyoruz. Bu bağlamda da 100 dairelik Çakır Park Evleri’nin yapımı devam ediyor. Ayrıca Genç Osman Caddesi ve Şafak Caddesi üzerindeki projelerimizin de yapımı devam ediyor. 2 ay öncesinde de Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bahçeli dairelerimizi teslim ettik” diye konuştu.

atakan-cakir-insaat-3.jpg

HIRSA VE GAFLETE KAPILMIYORUZ

Firmaları bünyesinde kesinlikle kredi kullanmadıklarına dikkat çeken Çakır, “Kendi öz sermayemizle büyüyerek devam ediyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda hırsa ve gaflete kapılmadan her sene biraz daha büyüyerek ilerliyoruz. Büyüyeceğiz diye de kimseyi mağdur etmiyoruz. Bu bağlamda da seneye büyük hedeflerimiz var. Tek bir site içerisinde 200 dairelik bir proje yapmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda da çalışmalarımız devam ediyoruz. Genç Osman Caddesi tarafında 200 dairelik bir çalışma başlattık. Bunlar 8’er katlı, güvenlikli bir yerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

atakan-cakir-insaat-4.jpg

GÜVEN BİRDEN OLUŞMAZ

Yapılan proje ve tutulan sözlerle insanlar üzerinde güven oluşturduklarına dikkat çeken Çakır, “2010 yılından bu yana yaptığımız proje ve teslim ettiğimiz dairelerle insanlar üzerinde bir güvenimiz oluştu. Bu güvenimizi hiç sarsmadık. Şuanda yapımına başladığımız projelerde temelden müşterimiz gelerek bitmiş daire ücretine evini alıyor. Parasının büyük bir çoğunluğunu vererek sözleşmesini yapıyor. Bu bir güvencedir. Bu güvencede ise birden oluşmaz. Altyapılarımızı sağlam atarak gittik. Müşterimiz bizleri araştırdığında da en büyük güvencelerimiz; kredi kullanmamamız, hiçbir kimseyi mağdur etmemiz, çek veya senetle iş yapmamamız ve hiçbir sözünüz es geçilmemiş oluyor. Müşterimiz bizi yükseltsin, biz müşterimizi yükseltmeyelim. Gönül rahatlığı ile firmamızdan ev sahibi olabilirler” dedi.

atakan-cakir-insaat-5.jpg

YURTDIŞINDAN ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Atakan Çakır İnşaat olarak müşteri portföyünün ağırlıklı olarak yurtdışı olduğuna değinen Çakır, “Müşteri portföyüne baktığımız zaman ağırlıklı çalışmalarımız yurt dışından oluyor. Genelde Cihanbeyli, Yunak, Çumra ve Kulu tarafındaki müşterilerimizin çoğunluğu yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz. Onlarla da çalışma şeklimiz güven esaslı. İnternet ortamından projelerimizi takip ediyorlar ve arayarak yeni başladığınız projeden şu bloktan şu daireyi istiyoruz diyorlar. Gerekli pazarlıklar ve anlaşmalar yapılınca da ücretin bir kısmını havale ediyorlar. Türkiye’ye döndüklerinde de ödemenin kalan kısmını yaparak tapuyu üstlerine alıyorlar. Ağırlıklı olarak Danimarka, İsveç, Kanada, Almanya, Hollanda ve Fransa ülkelerinde yaşayan gurbetçi müşterilerimiz bizleri tercih ediyor” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.