Özel Türmak Koleji'nde ‘Eczacılık ve Alanları’ konuşuldu

Özel Türmak Koleji'nde ‘Eczacılık ve Alanları’ konuşuldu
Özel Türmak Okulları'nda Meslek Tanıtım Günleri kapsamında ‘Eczacılık ve Alanları’ konuşuldu.

Özel Türmak Okulları'nda öğrencilerin gelecekteki hayatları ve meslek seçimleri için bugünden neler yapmaları gerektiği ile ilgili bir farkındalık uygulaması olan ve her yıl düzenli olarak öğrencilerle buluşturulan “Meslek Tanım Günleri” gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Osman Tugay ve Selçuk üniversitesi Klinik Eczacılık Ana Bilim Dalı’dan Araştırma Görevlisi Dr. Cengizhan Ceylan okulun davetini kabul ederek Anadolu Lisesi öğrencilerimize Eczacılık Fakültesi’yle ilgili bilgiler verdi. Ayrıca Eczacılık Fakültesi Bölümü öğrencileri hangi eğitimleri alır, Eczacılık Fakültesi mezunu neler yapar, hangi alanlarda çalışabilir, mesleğin akademik süreci, Türkiye’de eczacılık bölümünün gelişimi, Eczacılık bölümü ve bitkilerin ilişkisi, ülkemizdeki endemik bitki türlerinin çeşitliliği, bitkilerin ilaç sektöründeki önemi, alanda yaptıkları araştırmalar hakkında çok değerli bilgiler paylaştılar.

meslek-tanitim-2.jpg

Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Gökçe Akçaoğlu: ‘’ Özel Türmak Anadolu Lisesi PDR Birimi olarak öğrencilerimizin hayata en iyi şekilde hazırlanmaları geleceklerini belirleyen en önemli kararlardan biri olan meslek seçimi konusunda daha gerçekçi ve bilinçli kararlar alabilmeleri, ilgi ve yeteneklerine en uygun mesleği seçebilmeleri için planladığımız 'Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günleri' etkinliklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz Bu anlamda öğrencilerimizin Eczacılık bölümü hakkındaki bilinmeyenlerini yanıtlayan onlara bu alanla ilgili bir fikir aşılayan değerli Akademisyenlerimize Özel Türmak Koleji ailesi olarak teşekkür ediyoruz. ‘’dedi.

meslek-tanitim-1.jpg

Ayrıca Selçuk Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Osman Tugay ve Selçuk üniversitesi Klinik Eczacılık Ana Bilim Dalı’dan Araştırma Görevlisi Dr. Cengizhan Ceylan sunumu öğrencilerle buluşturulurken program Genel Müdür İlhan Yılmaz’ın konuşmacılara plaket takdimiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.