PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'tan Anneler Günü mesajı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'tan Anneler Günü mesajı
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, "Salgın nedeniyle, değil mesafelerin koyduğu ayrılığa katlanmak, aynı evin içinde evladının sağlığını görünmeyen tehlikelerden korumak için biraz uzak durmak bile muhakkak en çok annelere zor geliyor."

 PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, "Salgın nedeniyle, değil mesafelerin koyduğu ayrılığa katlanmak, aynı evin içinde evladının sağlığını görünmeyen tehlikelerden korumak için biraz uzak durmak bile muhakkak en çok annelere zor geliyor." ifadelerini kullandı.

Konya Şeker'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Konuk, bugün evlatlarla anneler arasına giren bu uzak-yakın ya da dip dibe mecburi mesafeler onlara daha da zor geleceğini belirtti.

Konuk, şunları kaydetti:

"Uzanan minik bir el, sunulan küçük bir çiçek, telefonda yankılanan annem sesi doya doya evladına sarılmak isteyen annelerin yüreğini sızlatacak. Ama istisnasız bütün anneler bugün de fedakârlık edecek, hayatta hiçbir şeyle kıyaslanamayacak evlatlarına sarılma keyfini burun direkleri sızlayarak ve elleri ayakları evlatlarına doğru giderken kendilerini uzak tutmaya çalışarak doya doya yaşayamayacaklar. Çünkü biliyoruz ki, annelik korumaktır, kollamaktır, üstüne titremektir, gerektiğinde gözünden bile sakınmaktır.

Yaşı kaç olursa olsun her evlat bilir kendisi için düşünen, kaygılanan, mutluluğunda kendisinden çok mutlu olan, üstüne titreyen biri varsa o da annesidir. Üşümeni, terlemeni, açlığını, tokluğunu, hoşluğunu hastalığını, işini gücünü, uykunu uykusuzluğunu, derdini tasanı, umudunu hayallerini, arkadaşını ahbabını evlattan çok anneler düşünür. Evlatlarını iyiliğe uçurur, kötülerden ve kötülüklerden kendini siper eder sakınır..."

Şartlar ve ortam ne olursa olsun, annelere karşı sorumluluk ve yükümlülüklerinin var olduğunu belirten Konuk, "Yaşı, makamı, mevkii her ne olursa olsun hepimiz öncelikle birer evladız ve evlat olarak hepimizin annelerimize, analarımıza karşı vazifeleri, mesuliyetleri vardır." ifadelerini kullandı.

Konuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, sorumluluk, mesuliyet ve vazifeler sadece annelere adanmış özel bir gün ile de sınırlı değildir. Hayatın anlamını evlatlarının huzur, mutluluk ve sağlığı olarak gören annelerimize bugün ve bugüne özel alınan büyük ya da küçük hiçbir hediye, edilen iltifatlar, peş peşe dizilen en güzel sözler, onların evlatlarına vakfettiği hayatın karşılığı da değildir. Birer evlat olarak annelerimiz için yaptıklarımız ve yapabildiklerimiz şahsi mesuliyetimizdendir, ancak millet olarak yapabileceklerimiz, yapmamız gerekenler hepimizin tüm annelere karşı ortak yükümlülüğüdür....Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimiz ve anne adaylarımız ile birlikte, yüreği annelik hisleriyle dolu olan kadınlarımızın, başta şehit anaları olmak üzere evlat hasreti ile yürekleri dağlanmış, hayatın bir yanını eksik yaşayan hüzünlü annelerimizin ve annelerini ebediyete uğurlamış ve onların şefkat ve sevgi hatıralarıyla bugünü buruk bir şekilde geçiren kardeşlerimin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.