Paris saldırganı Abdusselam’ın yaralı ele geçirilmesi

Paris saldırganı Abdusselam’ın yaralı ele geçirilmesi
INTERPOL, Abdusselam’ın yakalanmasının ardından üye ülkelere sınır kontrollerinde daha dikkatli olmaları çağrısı yaptı

LYON (AA) - Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) Paris'teki terör saldırılarının zanlısı Salih Abdusselam’ın yakalanması sonrası üye ülkeleri sınır kontrollerinde daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Lyon merkezli kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, Abdüsselam'ın Belçika'da yaralı ele geçirilmesi sonrası suç ortaklarının kaçması ihtimaline karşı üye 190 ülkeye sınır kontrollerinde daha dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Açıklamada bütün üye ülkelere sınır kontrol noktalarında artırılmış güvenlik tedbirlerin uygulanması yönündeki tavsiyelerin gönderildiği belirtildi. INTERPOL'ün açıklamasında kuruluşun çalıntı ve kayıp seyahat belgeleri veritabanında yer alan isimlerin daha sıkı kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.

Kuruluşun veritabanında 250 bin çalıntı ve kayıp Suriye ve Irak pasaportu bulunuyor. Veritabanındaki Suriye pasaportlarından biri 13 Kasım 2015'te Paris'te düzenlenen terör saldırılarında bulunmuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen INTERPOL Genel Sekreteri Jürgen Stock ise "Ülkelerin işbirliği yapması ve mevcut bilgilerini kontrol ederek şüphelilerin belli bir ağ üzerinden geçişini durdurması hayati önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.