Paris'te Elektrik Akımına Kapılan Sığınmacı Hayatını Kaybetti

Paris'te Elektrik Akımına Kapılan Sığınmacı Hayatını Kaybetti
Paris'teki Gare du Nord tren garından İngiltere'ye giden bir trenin üstüne çıkan sığınmacı, elektrik akımına kapılarak öldü

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'teki Gare du Nord tren garında bir trenin üstüne çıkan sığınmacının, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Paris'te bir sığınmacı, Gare du Nord tren garında İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden trenlerden birinin üstüne çıktıktan sonra elektrik akımına kapıldı. İngiltere'ye gitmek istediği belirtilen sığınmacının olay yerinde yaşamını yitirdiği açıklandı.

Fransa Ulusal Demiryolları İşletmesi (SNCF), bu tür vakaların nadir olduğunu, en son 2015'te benzer bir şekilde bir kişinin öldüğünü bildirdi.

Yetkililer, hayatını kaybeden kişinin kimliğinin belirlenmesi ve nerede yaşadığına dair bilgi edinilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Paris'in merkezinde bulunan La Chapelle ve Stalingrad metro istasyonları arasındaki bazı bölgelere çekilen tel örgülerle sığınmacıların geceleri bu bölgede konaklaması engellenmek istenmişti.

Paris'te bulunan sığınmacıların konaklama ihtiyacı için hükümetin kurduğu merkezler, kapasite ve imkanlar açısından yetersiz kaldığı gerekçesiyle sığınmacılar, parklarda ve metro istasyonlarında uyumak zorunda kalıyor.

Daha önce köprü altlarında derme çatma çadırlarda kalan çoğunluğu Afgan ve Suriyeli sığınmacılar, 80 otobüsle Paris dışındaki 74 sığınmacı merkezine taşınmıştı.

Fransa'nın kuzeyinde bulunan Calais şehrindeki Jungle sığınmacı kampının geçen yıl tahliye edilmesinden sonra bazı sığınmacılar Paris'e gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.