Paris'teki Terör Eylemleri

Paris'teki Terör Eylemleri
Polis operasyonu ile öldürülen saldırganın market saldırısından önce kaydettiği iddia edilen bir görüntü yayınlandı

PARİS (AA) – Fransa’da önce bir polis memurunu ardından silahlı baskın yaptığı Musevilere ait bir markette dört kişiyi öldürdükten sonra düzenlenen operasyonda ölü geçirilen Amedy Coulibaly’ye oldukça benzeyen bir kişinin görüntüleri bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlandı.

Yaklaşık 7 dakika süren görüntüde Amedy Coulibaly’ye oldukça benzeyen kişi, Paris’te Montrouge mahallesinde bir polisin ölümüne yol açan saldırıyı üstleniyor ve bu saldırıyı IŞİD adına yaptığını söylüyor.

Le Monde gazetesi, Paris savcısı ve söz konusu kişinin avukatının bu görüntülerin Coulibaly’ye ait olduğunu doğruladığını duyurdu.

Musevilere ait bir markete silahlı saldırı düzenlemeden önce bu görüntülü kaydı yaptığı düşünülen kişi, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı ile ‘’uyum’’ içinde hareket ettiğini belirtiyor.

Fransız güvenlik birimlerinin doğruluğunu henüz resmen teyit etmediği görüntülerde saldırıları üstlenen kişi yaptığı açıklamada, ‘’Müslümanların halifesi Abubekir el-Bağdadi ve halife İbrahim’in söylediklerini uyguladım. Yine bizim kardeşlerimiz, Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenledi. Aynı anda uyumlu şekilde hareket ettik. Yaptıklarımız meşru ve devam edecek. Siz bizim halifemize saldırırsanız biz de size saldırırız‘’ ifadelerini kullanıyor.

Amedy Coulibaly, önceki gün Musevi marketine yaptığı baskın sırasında dört kişiyi öldürmüş ve daha sonra düzenlenen polis operasyonu ile ölü ele geçirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.