Pazarcı: 'İstiklal Marşımız, milletimizin esarete boyun eğmeyeceğinin sembolüdür'

Pazarcı: 'İstiklal Marşımız, milletimizin esarete boyun eğmeyeceğinin sembolüdür'
Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 101'inci Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı, İstiklal Marşı’nın milletimizin asla sonsuza kadar esarete boyun eğmeyeceğinin sembolü olduğunu söyledi.

Özgür Pazarcı mesajının devamında şunları ifade etti: “Türk Milletinin bağımsızlığı ve Ay Yıldızlı bayrağımız uğruna verdiği, tarihte eşi benzeri olmayan kurtuluş mücadelemizi destanlaştıran, aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. Yıl Dönümü'nü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Milletinin büyük bir inançla vermiş olduğu istiklal mücadelesini, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız, tarihten silinmek istenen milletimizin uyanışını, dirilişini, ne geçmişte, ne de gelecekte, esarete asla boyun eğmediğinin, eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin bir ifadesidir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için, İstiklal Marşımızla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen İstiklal Mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 101. Yıl Dönümü'nde başta Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız uğrana canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnetle anıyoruz. İstiklal Marşımızda, en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, bağımsızlık gibi ortak değerlerle, gelecek için çalışmaya devam eden milletimiz, sonsuza dek bağımsız olarak yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimizle, İstiklal Marşımızın Kabulü'nün 101. Yıl Dönümü'nü kutluyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.