Pazarda kışlık telaşı

Pazarda kışlık telaşı
Uzmanlar koronavirüse karşı en önemli noktalardan birinin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu söylüyor. Uzmanların Probiyotik deposu olarak adlandırdığı turşu zamanı başladı

Bugünlerde pazarın gözdesi probiyotik etkisiyle bağışıklığı güçlendirdiği söylenen turşu ve buna yönelik ürünler. Kışın baş göstermesiyle turşuluk, sos, konserve yapma telaşına giren hanımlar Kadınlar Pazarı’nın yolunu tuttu.

PANDEMİDEN DOLAYI HERKES KENDİ TURŞUSUNU KURUYOR

Konya’da 12 yıldır pazar esnaflığı yapan Yunus Emre Sakman, havaların giderek soğuduğunu belirterek, “Kurutmalık bitti son zamanlarındayız, artık turşuluk vakti. Geceleri havalar soğudu için üretimin de sonu” dedi. Turşuluk kornişon mevsimi gelmesiyle tezgâhlarda yerini alırken ürünlerin fiyatının boyutlarına göre değiştiğini ifade eden Sakman, “Kapya biberinin fiyatı 5 TL, domatesler 3 TL den başlıyor, fiyatları ebatına göre değişiyor, sarımsak 15TL, fasulyenin kilosu 7,5 TL den başlıyor, yerli patlıcan çekirdeksiz 5TL, sarımsak 15 TL. Turşu şifadır, pandemi döneminde bağışıklığı arttırdığı için çok tercih edildi. Pandemi döneminde insanlar artık turşusunu kendi kurmaya başladı bu da satışlarımıza yansıdı” şeklinde konuştu.

LİMON DEĞİL SİRKE

Filmlere konu olan yılların tartışması haline gelen “Turşu limonla mı olur, sirkeyle mi olur? “ sorusuna turşunun sirkeyle olduğunu söyleyen Sakman, “Turşu ne ile kurulur bu tartışma yıllardır var. Müşterilerimde bana hep soruyorlar turşu sirke ile kurulur” diye konuştu.(PUSULA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.